Nuff²

Tweet

Thursday, August 16, 2012

Kad Raya Eori

Haaa...macam² la gelagat orang sekarang ni...bukan nak cakap tentang Raya aje...tapi tentang kad raya! Apa yang menarik tentang kad raya ni? Mesti la seronok kan nak tunggu abg posmen hantar kad raya ke pos box umah kita kan? ^^'
Tapi itu cerita dulu...zaman sekarang ni semuanya main pakai e-kad raya sudahh...aku pon dengan rasminya nak memperkenalkan Eori Kad Raya yang dah ada dalam Facebook..Macam tak percaya plak Eori sekarang ni dah pandai beraya pakai songkok sampin bagaii...macam perayaan² lain jugak...hehehehe...^^'
Apa pon jom kita try application ini yang sesuai digunakan untuk mengepost Eori kad raya dalam Facebook korang...dalam apps ni ada macam² jenis funtion dan juga jenis hiasan yang kita boleh buat...click sana...click sini...tup² dah jadik! Senang kan?^^'
Sambil tu kita pon boleh upload pic orang yang kita sayang dalam apps ni...haaa...cer tengok hasilnya!^^

 Application yang ada di FB...^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Dan ini lah hasilnya!!^^

Selamat mencuba ya kengkawan...meriahkan lagi dengan kad raya Eori...Dapatkannya di link sini..^^
http://apps.facebook.com/kadrayaeori/ 

kemalangan jalan RAYA

Pejam celik dah di ambang raya plak...aku je yang lama tak update blog ni...kesibukan melanda setiap hari...bukan tak boleh nak jenguk kejap blog orang lain, blog sendiri pon tak sempat nak kemas-kinikan...O,o
Mesti semua orang dah bersedia dengan persiapan hari raya tahun ni kan? Aku? Hmmm...tak de apa yang menarik pon...baju kain seluar kasut semua belum lengkap lagi...padahal dah nak dekat raya dah ni..soalnye sekarang ni aku sibuk sampai tak sempat nak beli itu dan ini...kuih pon sib bek la sempat tempah...kalau tak memang tak sempat la...O,o
Tahun ni aku beraya seperti tahun-tahun yang lalu juga...bonus? Huh...aku bukan kakitangan kerajaan, aku hanyalah kuli untuk boss² besar yang kaya raya...depa je kaya...aku ni dah penuh dengan kayapp~^^'
Berbalik citer tentang nak raya ni, korang dah service ke kete? Haaa...jangan sampai malam raya tu kita balik naik ambulan plak..tak pon naik kete mayat...O,o
Itu yang aku takut nak dengar tu...kadang² bila kita sendiri yang berhati² sangat pon, orang lain pon tetap cuai...kalau kecuaian sendiri tak pe la, ini yang jenis melibatkan orang lain...naya ke tak? Mati katak la namanya...
Bile memandu kat tepi hi-way tu, ujan² macam ni elok la mandu secara bijak..bukan membuta tuli je...kadang² kita terlalu berhati-hati sangat pon susah jugak...So lepas ni, mungkin kita kene bijak dan lebih berhati²...tambah² di musim perayaan ni...hope semua orang dapat balik ke kampung halaman dengan selamatnya...jangan la jadik cam kes² kat bawah ni...O,o

Bila macam ni sempat nak nak candid tengok ape yang berlaku..

Nampak agak serius jugak ni...siap ada peronda PLUS lagi...O,o

Wahh...ada treler tergelincir lah!O,o

APe la nasib pemandu lori tu kan...O,o

Harap² semuanya selamat...

Eh...ni iklan ape lak neh?O,o

Oleh itu, berhati² lah di jalan raya...pulang dengan hati yang gembira...bukan hati yang cedera..^^

Thursday, August 2, 2012

Annur & Meow in Animation Test

Salam Ramadan ke 14...^^
Kali ni nak kongsi sikit keje² yang melibatkan animation...Oh ya, lupe la plak..bila start post komik dari admin SCL, dorang ada plan nak wat animation untuk Annur dan Meow plak...wahh! Sungguh jauh pemikiran mereka eh...aku pon setuju kalau ada yang bagi positif feedback, boleh lah start untuk pre- productionya...^^
Apa pun kita layankan aje Annur & Meow-First look animation test...^^


video