Nuff²

Tweet

Tuesday, January 10, 2012

Sport Rim"17 for Proton Persona

Termengah² aku mendaki tangga yang sebelum ni parah dengan citer orang jatuh tangga..aisehh...tu kisah kawasan kejiranan aku yang pernah tergOlek-terkangkang jatuh tangga akibat berlari² ketika memanjat tangga...@_@
Tapi bukan itu la topik yang nak di ceritakan...^^'
Berbalik pada tajuk N3, kali ni aku nak bentangkan citer tentang sport rim yang amat di gilakan oleh golongan orang muda..(tak macam aku yang dah tua bangka)..@_@'
Aku dah lama survey tentang sport rim ni...bila belek² dalam forum, ada banyak tips dan info tentang penjagaan tayar dan juga rim. Bile cite pasal spOrt rim, aku memang dah lama berkenan pada rim bersaiz 17 inci bak kata bebudak kete memang 17" sport rim agak sesuai untuk kereta Proton Persona..sebab reka bentuknya juga seperti kereta² sedan yang lain..^^'
Aku ada terpikir gak nak amik Sport Rim 15" plus kalau ada duit lebey sikit aku nak angkat sport spring + sport absober.. baru la nampak lowed sikit kan..lagi satu kalau pakai spring standard memang tak berapa menarik la dari segi performence...better tukar semuanya jadik sporty...that's y, aku ada terpikir benda² tu...^^
Lagi satu, tak di galakkan jugak kalau kita potong spring standard yang sedia ada tu sebab pe, nanti lambat laun tayar kita akan bergesel dengan mudguard bila bilangan penumpang makin bertambah. Sebab asalnya is spring standard, jadi kualiti tak berapa bagus la untuk Sport Rim..kalau Rim biasa tu, wallahualam la boleh tahan sampai bila kan..^^'
Jadi aku pon sepakat la nak ushar sport rim kat satu kedai ni agak ujung dunia la jugak kan...
Belek punya belek..memang banyak gila design² Sport Rim yang menjadi kegilaan orang ramai...semuanya Sport Rim baru..dia tak jual second hand, sebab dia tak berani nak tanggung apa² yang bakal berlaku...^^'
jOm kita santai sekejap kat kedai ni sambil cuci mata ushar pelbagai sport rim..^^

Ni la kedai amOi tu..^^'

Tu diaaa!!Banyak pilihan sport rim kat sini..semuanya segar²..^^

Mungkin black type with blue line menjadi pilihan aku..^^

So long and good bye..^^

Lompong rasanya bila rim lama di cabut...^^

Semua pon bakal di togelkan...Selamat tinggal Rim lama..^^

Upacara memasukkan angin ke dalam tiub tayar..^^

Haa..sebelum nak pasang kene la wat balancing dulu..^^'

Boleh memilih pelbagai jenis nat lock depends on color..^^

Tadaaa!!Nat lock pon dah pasang...aku pilih nat biru sebab line rim aku kaler biru..^^'

Semuanya cantik di pasang rapi ^^

Ni kalau tuko spring kasi lowerd pon ok gak kan...^^'

Dah²..jOm berambus!^^'

Masa untuk cuci kete..^^'

9 comments:

Cik SHiNJU said...

Waaa...WTF dah ade sportrim baru la weh...Mengancam sungguh...perghhh...

ery D cat said...

wahhh best nyersss..kat mn kedai amoi ni...ingat nak mencari jgk...:P mmg mengancam pilihan mr kacang ni..smart kn ngn kaler kete...:)

dakota said...

wahhh dah ada kasut baru yer.. hehehehe

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : hahaha...sekali sekala tahun baru nyer citer kan..semuanya baru² je..^^'

grOundnUt said...

@ery D cat : kat area kota kamuning...tapi still dalam shah alam lagi bro..leh la ushar², situ banyak kedai² rim bro..^^

grOundnUt said...

@dakota : Kasut sekolah derr..kan ke bulan ni baru bukak sekolah..^^'

Anonymous said...

nice bro,...pkai 17"nie ok ke?xde sangkut ke?sy pon gah berkira2 nk psg sportrim...gah usha 17"gak

grOundnUt said...

@Cik Anon : Orait gak beb, tak de plak rasa tersangkut² bile bawak orang ramai..tapi kalau rasa nak tahan lagi best tuko sport spring absober..memang lagi best la kan..elok sangat la kamu tuko rim lama ke spOrt rim 17" ni..^^

Anonymous said...


tuan tanah. bleh tau . rim 17. saiz sume berapa? 205/45 ?

bpe ongkosnya tu ya. hehe.

bru nak usha2 tukar sport rim jugak tuk persona