Nuff²

Tweet

Sunday, January 15, 2012

Kedai Daiso, Japan

Antara sebab² aku citer pasal Daiso dalam entry kali ni ialah kerana Daiso ialah tempat barang-barangan yang paling murah untuk kita membeli barang² keperluan harian!^^'
Eh..lupe plak nak intro..korang familiar tak kedai² Daiso ni? Haaa..bagi sesapa yang tahu, mesti korang pon pernah beli barangan² kat situ yang berharga RM5!Yaaa...aku bukan nak cakap kat Malaysia ni tak de barangan RM5...contohnya macam kedai RM5..memang ade je kat Jusco, kat tepi² jalan..tapi lain plak barangan Daiso ni...Harga RM5 tapi kualitinya dari Japan...Barangan Japan sape tak nak beli kalau berharga RM5 kan...sedangkan kita ni sibuk je nak pakai barang² dari Japan, mampu tak mampu je la kan...teknologi Japan lebih baik dari Korea serta Taiwan/China...^^'
Jadi kat sini aku tak de la nak kondem product Malaysia, cuma kalau boleh dapat yang terbaik serta murah, ia satu bonus untuk kita kan?^^'
Kalau aku pegi Daiso ni, aku suke sangat tengok barang² yang merupakan perkakas rumah...contoh kalau paling tidak pon IKEA la kan..ade je barang² yang mampu di miliki kalau di IKEA, tapi apa salahnya kita try tengok barangan di Daiso mart ni...ada pelbagai jenis barangan termasuklah pinggan mangkOk, barangan kebun, barangan hiasan rumah, barangan haiwan peliharaan, barangan stationary, barangan makanan di import dari Japan serta pelbagai lagi..(banyak sangat)^^'
Bagi aku la..kalau aku jejak ke sana, mesti aku akan ke tempat yang menjual perkakas atau barangan haiwan peliharaan seperti anjing dan kucing..korang bayangkan lah, semua barangan haiwan tersebut berharga RM5! Kalau nak di bandingkan barangan haiwan di pet shop, aku rasa better korang ushar dulu kat Daiso ni...hehehehhe...^^'

Ni antara barangan Daiso yang berharga RM5 kecuali 'CAT it' dan tempat minum kucing yang pakaging gambar anjing tu..yang lain semua RM5!^^

Yang ni barangan yang aku beli kat Daiso...semuanya RM5!^^

10 comments:

*Vivilicious* said...

murah lah..untung dpt beli murah2..

Asrul "iLham" Sany said...

kedai feberet gua tu, slalu beli kat bb :D

l.u.q said...

suka gi sana..byk brg yg takde jual kat tempat lain ada kat sana..tapi tak suka gi sana jd rambang mata...amik2 amik2..skali tgk eh da 20 barang..da rm100..hahha

dakota said...

Daiso mmg best, product yg dia jual kdg2 kita tak terpikir pun... paling best cute pulak... dan murah, so far beli barang kat sana semuanya kualiti bgs.. mmg worth it ..

grOundnUt said...

@*Vivilicious* : haaa..tu laa..berbaloi² beli barang kat sini..^^

grOundnUt said...

@Asrul "iLham" Sany : haa..kat BB ada satu gak kan..:D

grOundnUt said...

@l.u.q : tapi kualiti dari Japan..tu pasal sonok nak membeli lagi..^^

grOundnUt said...

@dakota : Yup!Agreed with you..^^

Anonymous said...

dekat mna daiso ni? , please tell me
?

zati said...

dekat daiso ni Ade jual bahan-ii untuk buat crochure tak? tolong bagi tau