Nuff²

Tweet

Thursday, March 5, 2015

Nasihat Yang Berguna

Salam Jumaat yang Bharakah...
Setiap pagi selepas aku masuk opis, aku punch kad, aku bukak PC, simpan barang² keperluan aku dalam laci seperti HP, wallet, jam tangan dan access kad... Lagi² kalau ada kopi 3 in 1 se-paket... aku bancuh dan² tu sebabnya aku memerlukan kopi sekurang²-nya sehari sekali... Bile dah buat semuanya baru la aku selesa nak buat keje² aku yang kadang tak pernah sudah...
Bila dah start tengok PC, dari situ gatainya nak selak² FB, google, email, dan yang terakhir...Blogging... Kenapa yang selak blog antara yang tercorot kebelakang?
Haa...tu lah sebabnya...nak bukak satu page blog bukan nye sekejap macam bukak peti ais...satu² kita nak kene pilih mana yang best baru boleh layan... sebab penulisan dalam blog kebanyakkannya dorang copy paste dari link² ntah mana²... asal blogwalking jer, sama je cite nye...mungkin blogger dah tak de idea ape nak menulis lah kot...
 Kadang nak nasihat orang macam ni pon dah terlambat...asal ada chances nak nasihat...di katakan menyibuk plak...dengki la...ape laa...bile dah marah, mulalah nak viralkan dalam laman² sosial... manusia memang tak pernah puas... sebab aku sendiri bukan sempurna, jadi nak nasihat orang pon aku rasa, aku sendiri tak betul...jadi lebih baik kita nasihatkan sekadar apa yang ada dalam diri kita secara ikhlas lah kan...tak perlu lah nak tunjuk hebat...masing² pun bukan sempurna... lain lah kalau diri kita ini cukup sempurna dan dapat menasihati orang lain seperti alim ulamak...ustaz dan ustazah pun belum tentu sempurna...
Jadi, eloklah kita rendah²kan diri dalam apa jenis jua keadaan...tak kiralah di hadapan orang tua kita, adik beradik kita dan juga kawan² kita...
 

Tertarik nak letak gambar ni...

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/