Nuff²

Tweet

Friday, December 16, 2011

Kisah Sappy dan Marble selepas di Kembiri

Last entry aku ada petik citer tentang si Sappy dan Marble yang sebelum ini hanyalah kucing jalanan biasa...si Sappy di temui di sekitar Hi-way NKVE dalam keadaan cedera di telinga serta kaki dan si Marble plak telah di jumpai dalam keadaan kusut masai di tepian jalan tanpa hala tuju...^^
Nak di jadikkan cite, aku dah sunatkkan mereka berdua...sekarang keadaan dorang semakin pulih seperti sediakala..memandangkan aku tak sempat nak update tentang keadaan dorang, ini la masa paling sesuai aku nak update tentang dorang.....^^'
Si Marble perlu di kuarantin kan untuk mengelakkan jangkitan penyakit di bahagian luka setelah di jahit di bahagian bawah perut nya...maklum la..si Marble ni betina..mesti la pantau keadaan dia..berbanding si Sappy plak, tempoh baik pulih adalah cepat sekali..sempat lagi dia berlari² ke sana kemari..^^
Bagi aku la, semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah...Alhamdulillah, sekarang Marble semakin gemuk dan aktif serta si Sappy semakin manja dan bertambah aktif..:)


Sappy still lalok setelah di bawak balik rumah..^^'

Cindy memapah Marble masuk ke dalam Cage...sayang sungguh Cindy pada ibu susunya!^^

Ini lah kesan jahitan selepas di kembirikan..^^

Dalam pada masa yang sama, Marble masih mampu untuk makan..

Sama la dengan si Sappy, sibuk menguis makanan si Marble dari luar...:)

12 comments:

Rosmawati Yusof said...

Tak lagi, betambah hensem n bertambah jelitalah si Sappy dan si Marble tu...

ery D cat said...

betul tu kak kim...encem dan jelita la beliau2 nih..:)

meowwmania said...

alhamdulillah...dah selamat semuanya ^_^

Cik SHiNJU said...

Sonok tgk mereka berkasih sayang dan bantu membantu...

Papa Mifz said...

harap kesan jahitan tuh cepat sembuh...:)

Ikah said...

tahniah..dah selamat dikembirikan..

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : Si Marble makin kurang garangnye pada si Sappy..dan 2-2 ekor ni gemok dan manja sangat²!^^

grOundnUt said...

@ery D cat : hahaha...sifat dorang berubah mendadak..makin sihat dan aktif!hahahah..^^'

grOundnUt said...

@meowwmania : Alhamdulillah, bebudak ni sihat walafiat..cuma kene pantau juga takut la terkejut then demam ke kan...tapi alhamdulillah la..sihat semuanya..^^

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : A'ah..Cindy cukup bagus jadik nurse dorang..asyik jilatkan bulu² Marble dan Sappy je..Kitty dan Inky tu ego sikit..maklum lah, anak beranak perangai sama..^^

grOundnUt said...

@Papa Mifz : Alhamdulillah, mintak² tak de jangkitan kuman lah ye..^^

grOundnUt said...

@Ikah : Mekasih Ikah, lama tak nampak...busy yer?^^'