Nuff²

Tweet

Saturday, October 29, 2011

Another you (Edisi Seram)

Pergghh...lama gile aku tak update blog..rasa macam dah bersawang sudah..nak wat camne kan..alasan aku asyik busy² aje membuatkan ramai yang muak dengan alasan yang diberi oleh aku ni...@_@'
Sebenarnya banyak je aktiviti² yang telah aku buat sepanjang minggu² yang lepas..cuma aku tak sempat nak update blog memandangkan aku tak de masa terhadap diri aku sendiri...wah laaa...agak susah nak beri jawapan yang tepat..tapi yang jelas sudah, jOb aku nak keudara dalam channel KBS (Korean Broadcast)^^
Berbalik pada tajuk entry, once aku celeb birthday party kat satu daerah area Menara Tinjau, Ampang-Hulu langat...dalam jam 1 pagi macam tu, aku dah rakan² sibuk plak nak 'buat tanda' dan kononnya kami dah sampai situ..so kami pun buat la territory pissing kat tandas awam atas bukit tu...tak de makne la kan aku nak kencing bersepah kann...So, dalam tandas pon sudah cukup bagus..^^'
Time kekecohan berlaku kat dalam tandas tu terngiang² plak suara misteri dari arah pintu tandas yang tertutup rapat...memula aku rasa macam scary gile la gak kan...maklum laa, tempat kat atas tu kaki bukit kot...orang cakap malam² cenggini mane plak datang suara lunak dari arah luar tandas...
Meow²-meow²...berkali² dia mengeow...aku rasa macam tak best je..tapi biasa la..nak tak nak korang nak kene harung gak laluan kuar tandas kan...bila bukak pintu tandas, ade plak si kecil bermata merah tunggu kat luar pintu tandas...@_@'
Ape yang korang agak ye?Errkk...Ianya seekor anak kucing yang mengalami masalah sakit mata yang sirius...pikirkan balik, macam mana la dia boleh terlepas kat sini dengan ada nya 2-3 ekor anjing hitam yang selalu mengusik dia..@_@'
On the spot rakan² ku membawa balik anak kucing malang tu..Risau plak nanti jadi mangsa anjing liar kat atas tu kan...nak tak nak..esok tu, anak kucing tu di bawa ke klinik untuk menerima rawatan dari doktor haiwan...
Kiki nama yang sesuai di berikan oleh kawan aku...alhamdulillah, nasib baik dia di bawak ke klinik sepantas kilat..kalau lambat, doc cakap mata dia berkemungkinan boleh buta akibat taik mata yang banyak berkumpul dekat mata dia...poor little kitty...now you have a new home!^^


Kiki setelah di bawa pulang

Laparnyaa...sian si Kiki....

Ini lah keadaan si Kiki selepas berjumpa dengan doktor veterinar

Doakan yang terbaik untuk si Kiki yer kengkawan...^^

14 comments:

Rosmawati Yusof said...

Alhamdulillah... dan Happy Birthday to groundnut w/pun mungkin dah terlewat...
Cepat abg Madan nyanyi " Allah, selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu semua, Allah selamatkan kamoo..meow-meow..."

ctpayong said...

Bismillahirrahmanirrahim.

takpe. kita buat apa yg perlu kita buat. sehat atau sebaiknya ketentuan Allah. ctam kakCT dulu hampir jadi jack sparrow tapi sekarang alhamdulillah dah ok dah.

Juz Call Me Sharz said...

anak kucing kite pon ade sakit mata yang agak sirius jugak...skrg otw to recovery..

PUCCAnis said...

kiki cepat sembuh ye..

meowwmania said...

ya Allah kesiannya mata Kiki, mujur kacang yg jumpa

smoga Kiki cpt sembuh yer sayang dan smoga rezeki kacang diperluaskan oleh-Nya, amin..

eh coat Kiki sama ngan MaMolly kite lah :)

KiD said...

get well soon Kiki!!

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : Mekasih kak kim..nasib baik la jumper si Kiki ni..sian jugak dengan si Kiki ni..

grOundnUt said...

@ctpayong : ya betul tu..kalau umurnya panjang insyaallah..sihat lah dia nanti..^^

grOundnUt said...

@Juz Call Me Sharz : Ye ke?Sama macam si Kiki lah yer?^^'

grOundnUt said...

@PUCCAnis : MEkasih Puccanis..^^

grOundnUt said...

@meowwmania : Mekasih meowmania..yeke coat dia sama macam MaMolly?hehehe..^^

grOundnUt said...

@KiD : Thanks BrO..^^

Scarlett O'Hara said...

Pinjam nak letak banner pencinta kucing tu boleh tak?

grOundnUt said...

@Scarlett O'Hara : bOleh²..silakan ya..^^'