Nuff²

Tweet

Saturday, October 8, 2011

Asam Laksa

Mane nak carik port baekk asam laksa? Jenuh jugak la mencari sana sini..kalau ada pun dulu kat area dalam Mines, Seri Kembangan..kat situ aku memang suke lepak dan santai sambil makan asam laksa..Tapi itu kisah 6 tahun yang lalu. Dan aku pon rasa tak mungkin masih ada lagi Asam laksa kat dalam mall tu sebab dah banyak berubah.^^
Jalan punya jalan , aku pon jejak satu daerah yang di panggil Ampang Park. Satu hala nak ke arah KLCC, korang akan bertemu Ampang Park di sudut bahu jalan. Tapi tu la, kalau nak ikutkan aku Ampang park pon dah banyak berubah. Maklum lah, aku di besarkan dekat Ampang. Jadi macam² kedai kat dalam tu dah berubah. Mata plak terpandang satu kedai makan yang ada kat dalam mall Ampang park tu. Godek² tengok memang ada jual asam laksa kat situ. Pucuk di cita, ulam mendatang..akhirnya dapat jugak la aku pekena Asam Laksa kat situ. Not bad gak..memang selera aku lerr...^^
Jadi, aku pon search la tentang asam laksa kat ampang park ni. Nampak gayanya, ramai dah pekena asam laksa kat sini dan banyak feed back yang baik dorang bagi. Jadi tak heran la kalau ada orang bercerita tentang Asam laksa Ampang park ni, sebab kuah asam dia menyelerakan...
Korang patut try beb!^^

Kuah Asam laksa yang pekat penuh dengan isi ikan~

Terliur abissss aku tengok!

Jemput makan!Makan malam yang sempurna..^^

16 comments:

RedVixen said...

yik! ampang park? kena terai ni!

Cat-from-Sydney said...

Uncle Kacang,
Wow! Kucing pun terliur tengok. Maklumlah...ikan kan? purrr....meow!

POSH76 said...

sedap ni kedai mana yer

dakota said...

dekat sini memang sedap, teh ais dia special .. tapi sekali sekala ok la.. hari-hari potong kaki la.... hahaha

ghost writer said...

setiap kali kau pamerkan gambar makanan,kau seolah menghidangkan makanan hanya untuk dihidu tapi bukan untuk dirasa.ah,aku kelaparan.

mario said...

hehe...klu aku tgk ini asam laksa mmg tak sempat nak amik gambau le...ekeke

gedek! said...

asam laksa maggi paling bes...!

haha

grOundnUt said...

@RedVixen : Mesti try!hehehe..^^

grOundnUt said...

@Cat-from-Sydney : Hallamak!kira kacang ni spesis kucing la suke makan ikan² dalam asam laksa ni?^^'

grOundnUt said...

@POSH76 : sedap..kedai asam laksa ni kat ground floor Ampang Park..betul² dekat ngan kedai Kek Kings dan McD..^^

grOundnUt said...

@dakota : perghh..teh ais dia jangan cite la..memang lazart..^^

grOundnUt said...

@ghost writer : haaa...bawak² la makan..isikan perut yang dahagakan makanan dan minuman bro..^^

grOundnUt said...

@mario : ekekekke..memang tak de nye seisi gambar yer bro..lahapkan aje di depan mata..^^'

grOundnUt said...

@gedek! : faveret megi flavour time duk hostel asrama zaman sekolah..^^'

Cik SHiNJU said...

Nak!!!

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : Jom!Hang belanja lah no..^^'