Nuff²

Tweet

Monday, October 10, 2011

Product of Korea

Bila bekerja dalam Animation field ni, memang tak terdaya la aku nak mengupdate blog hari² termasuklah hari cuti kerana hari cuti tak bermakna cuti lagi dalam diri aku sebagai seorang Animator ni...^^'
Dapat plak project luar...perggghh!memang donea aku dengan kartun² ni je lah ye..ikutkan pon bersyukurlah kerana aku masih lagi berada dalam bidang ni kerana minat aku terhadap bidang animasi ni makin menjadi² semenjak aku sekolah lah. Bila bercakap pasal projek luar, dan tentu² la projek yang sedang kitorang jalan kan apa lagi kalau bukan projek animasi dari Korea kan...^^
So bila bekerja dengan orang² Korea ni, banyak la bahasa yang aku pelajari..sedikit demi sedikit ada jugak perkataan² yang aku tahu kalau aku ter-tengok drama Korea kat dalam tV..(Padahal aku ni bukannye minat K-PoP pon!)^^'
Nak di jadikan cerita, orang² Korea yang satu opis ngan aku ni rajin gak la balik Korea sebab dorang pon still ada kampung halaman yang patut dorang pulang...tapi if dorang balik Malaysia, mesti dorang bawak balik ole² dari sana seperti alat tulis, baju, cendera mata, rokok dan macam² lagi..^^'
Dircetor aku pun sama. (Setiap departmen mesti ada cenderamata)Mr.Yu ni pon selalu juga bawak barang² yang di bawa balik dari Korea. Dia akan bawak balik stuff² yang berkaitan dengan produk kesihatan termasukkan gula² ginseng...Vitamin C..sound funny kan?^^'
Tapi tu la..apa yang aku dapat ni aku terima seadanya...tapi, rasa gula² Ginseng memang tak leh blah...aku rasa macam makan kayu kayan dalam hutan..tak percaya?jOm ushar barang² ni..^^'

Satu brand coklat dari Korea

Simple aje design pembalut coklat ni

Haa..ni la Vitamin C dalam bentuk sachet untuk naikkan tenaga Animator kat sini ^^

Bekas Gula² Ginseng

Ginseng yang berjenama jugak kat sana

Ada dalam 20-30 bijik gula² Ginseng...Layannzzz~

11 comments:

KiD said...

nak jugakk.. nak sikitttt,. hgehehehee

meowwmania said...

wahh bestnya....campak kat sini sebarang dua :D

dakota said...

design pembalut dia sangat cool ok ..

Cik SHiNJU said...

Bila ko nak ikut dorg balik Korea?
Aku nak mintak tlg ni..
Tlg bawa balik Minho bagi aku...huhuhu...

My sis p seoul ujg mggu ni tgk F1..
Boss dia Mr Tony Fernandez banje...
jelesssss...

grOundnUt said...

@KiD : Hola bro!Apesal aku tak leh masuk blog hang?susah bebenor aiih..^^

azrie said...

Greetings,

I hope this email finds you well. Let me introduce myself. I am the admin of JOM.com.my – Malaysia’s Social Travel Site, where users can rate and review attractions, restaurants and hotels in Malaysia.
I came across your blog and noticed that you have some beautiful photos of malis char keow teoy http://groundnutsikacangtanah.blogspot.com/2010/08/malis-corner-char-kuey-teow.html that I want to feature on JOM.com.my. I am writing to you to seek your permission to use your photos of malis char keow teoy to be featured on JOM.com.my.
JOM.com.my will clearly credit your contribution and provide link-back to your blog (Please see this page for sample credit http://jom.com.my/?p=1542). It is hoped that the link-back we provide will be beneficial to you in terms of search engine ranking in the long term.
I am looking forward and hoping for a favorable response to our request. Please do not hesitate to contact me if you have any questions.


Thank you.
azrie@jom.com.my

grOundnUt said...

@meowwmania : nahh..sambut!^^'

grOundnUt said...

@dakota : a'ah..nampak creative..^^

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : kalau la aku dapat pi KOrea cam your sis..memang aku angkut minho nyer poster bawak balik hadiahkan kat hang..heheheh..^^'

grOundnUt said...

@azrie :

Greetings,
I just got your comment about Malis corner Char Kuey teow that you want to feature on JOM.com.my. And I have no problem on it as long as you give a link back to http://groundnutsikacangtanah.blogspot.com/ .
Hope that you're happy with the permission that I give to JOM.com.my community page. Oh yeah, If there anything that you need from me or my blog, you can ask me about some good and nice picture of foods and beverage that you can use on your site.


Thank you,
grOundnUt

feerlo said...

Hey,

I am the other admin JOM.com.my :) Thanks for the permission and definitely we will link back to you!

Have a nice day!