Nuff²

Tweet

Sunday, September 19, 2010

Berdua-duaan di Lebuh raya

Cakap pasal berdua²-an ni...sure korang pikir yang negatif ni...hehehehe...bukan ape..just nak kongsi pengalaman aku berdua²-an di lebuh raya itu hari...muheheheh...

Jalan Clear
Apa pon kesesakan lalu lintas sentiasa ada di kala musim perayaan ni...ceh²...bulan ni aje banyak kisah² menarik sempena menyambut syawal...ye lah...entry bulan ni banyak kisah pasal hari raya ajer...dah nama pon bulan syawal..takkan aku masih nak menulis tentang bulan ramadhan yang dah berlalu?

Cuaca panas membuatkan aku ceria memandu kete
So cuaca pada petang tu sungguh cerah sekali...First kuar highway nak hala ke arah selatan berjalan lancar...tak de la plak nampak tanda² kesesakan yang bakal berlaku...lagi pon..aku bukan keseorangan..aku membawa Kitty bersama untuk menghabiskan sisa² cuti aku....hahahahah...pengalaman membawa kitty di sepanjang lebuh raya :

Kitty kene kurung!Padan muke!!^^
A. Good
B. Kind a Good
C. Bad
D.Very² Bad Cat

Aku akan pilih uruf 'B' la sebab sepanjang perjalanan tu dia bising meow² nak keluar dari Cage...aiiz..mana la boleh aku nak lepas kan dia macam tu..karang dia masuk celah² paddle break aku, dari nak seronok berjalan² boleh jadi tragedy plak...@_@'

Tetibe boleh jem plak kat lebuh raya sebesar alam ni...

Cakap pasal tragedy...sepanjang aku memandu...jalan tetibe jem la plak...rOpernye ada Eksiden kat side lawan arah Hiway...ala..biasa laa..kalau dah mandu laju sure terbabas...yang penting tak de kemalangan jiwa...sian kakak yang mandu tu..(tak sempat nak capture)...siap berbaju kurung macam nak pergi open house jer gaya nyer...tapi tak pe laa..asalkan dia pon selamat...

Aisehh...PLUS RONDA dah sampai...no wonder la lagi semak kat lane sini...

Aku pon meneruskan perjalanan ku sampai la ke Kaki Cameron...jalan memang sunyi jugak laa...maklum laa..masing² pon sibok balik kampung halaman kan...so aku pon dah biasa jalan kat area sini memandangkan aku rajin gak mandi sungai kat kaki Cameron ni...

Liku² Jalan lama ke Cameron Highland

The Sign
So memang cepat juga aku sampai...sebab aku riso gak if si Kitty tu "PUPU" dalam kete kan...akhirnya...sampai juga aku kat sini...dapat hirup udara yang nyaman...bau² hutan kian segar sampai la ke pagi esoknya....

Akhirnya...berjaya juga sampai ke Hutan Lipur Kuala Woh...thanks to Kitty kerana sempat "PUPU" di luar kete aku...^^'

2 comments:

peace said...

iut...tmpt cye tu kuala woh..jln2 g cmren ke??

grOundnUt said...

@peace : ya...orang Kuala Woh ke?^^'