Nuff²

Tweet

Sunday, September 19, 2010

Percutian Bajet

hAaaaaaAaa....
Kalau rasa nak bercuti sambil membajet²...boleh la membelek² kat mana lokasi sesuai untuk satu famili bersantai.....^^
Yang bestnyer...tempat yang nak carik, mestilah tempat yang luar dari bandar...tenang dan aman damai...tak semestinye pulau² atau di tepian pantai kan...so cadangan terbaek kalau berehat sambil bersantai dekat Hot Spring Kuala Woh Resort...Bukan sahaja dapat bersantai dekat challet ajer...bawah challet pon ada air sungai yang mengalir datang nye dari Air Terjun Lata Iskandar...means korang leh bermandi-manda di dalam Challet Area...

Sempat lagi membakar mercun di tempat ni...

Baling!jangan tak baling!!


Dari Bawah Balconi

Laluan ke Tempat Mandi

Ini lah Bajet Challet dari luar

Dekat Balconi

Yehaa~
Mahu mandi sungai daaa....
Dalam Challet
Ruang yang selesa

Tandas yang bersih
Kalu rasa nak wat Barbekue, sini lah tempatnyer....macam² Facilities ada dari segi hiburan sekeluarga....apa pon, harga untuk challet tak de la mahal mana pon...kalau ikutkan...aku rasa berbaloi if korang yang bekeluarga ni bersantai dekat sini...
Bayangkan lah...Harga Challet kat sini berpatutan berbanding challet di tepian pantai...

Dewan Jelutong tempat Event²

Kalau nak berkhemah pon boleh juga...ni khas untuk pelajar², group of bachelor atau keluarga yang suka bercamping....
Aku pon biasa gak bercamping...tapi zaman sekolah menengah la dulu...masuk kuar utan tu dah menjadi aktiviti kat sekolah la....tapi sekarang aku bukan nak cakap pasal sekolah kan...cuma nak korang take note yang challet kat sini harga serendah RM30-RM50!!
Tak silap aku tapak khemah aje boleh di sewa dengan harga RM10++...ok la kan...percutian bajet macam ni...sekali-sekala bawak satu famili...kawan²...bersantai² sambil mandi sungai...pergghh...air sejuk tak hengat la..maklum la..kaki cameron kann...
Apapun...sini memang enjOY!!^^

10 comments:

mario said...

best ni bro...nanti nak pegila bawak family aku cuti2...

grOundnUt said...

mesti singgah bro...kalau rasa nak naik cameron dengan famili...singgah² la kat Hutan Lipur ni...ada challet dan air sungai...berbaloi²...^^

darxx said...

kuala woh...mcm pernah ku dengar heheheh...

grOundnUt said...

singgah²...jangan tak singgah...^^'

gfgf123 said...

ape name resort ni ek? nak contact no die boleh tak? mcm berminat je nak pegi..

grOundnUt said...

@gfgf123 : nama dia Hutan Lipur Kuala Woh Resort...dekat area kaki cameron..number contact boleh lah PM saya...^^

Husna KA said...

Salam. Boleh minta no contact hutan lipur ni? send to my email TQ

Norela Syakilla said...

bleh minta contact number..sy berminat nk bercuti kt cni..

Anonymous said...

Email kt sy contact no chalet ni x?emon_alin@yahoo.com

Anonymous said...

Hello, boleh saya taw no contact chalet nie? emailkan kepada saya affinaeliya@yahoo.com, please n tq..