Nuff²

Tweet

Sunday, July 3, 2011

Family disaster

Pada tepat jam 6 ptg, aku menerima MMS dari adik aku yang famili aku terlibat dengan kemalangan jalan raya di mana kereta produa myvi adik aku dirempuh oleh lori dari belakang. Tak dapat bayang kan macam mana keadaan mak aku kat belakang...dia duduk bersama adik bongsu aku yang kat belakang tu..ntah macam mana la...cuaca kat luar hujan...jadi nak cakap adik aku drive laju sangat, tak de la plak kan..sebab bukan kete dia yang hitted kete orang lain...dia sendiri kene hitted ngan sebijik lori kat belakang...akibatnye, semua yang ada dalam kete tu mengalami hentakkan kuat dari belakang....masing² ada lebam sana dan sini...impact kuat sangat sampai cermin mata ayah aku terpelanting ke depan...korang jangan gelak plak weh kalau aku cakap gigi palsu ayah aku pon terpelanting ke depan..punya la kuat impact dia...;(
Tak dapat bayangkan macam mana mak aku dan adik aku yang berada di tempat duduk belakang...macam mana impact lorry tu pada belakang kete adik aku..huii..macam² perasaan aku keluar..menitis air mata beb!terkejut jugak terima berita macam ni...tak sangka, dalam banyak² entry kemalangan dan kecelakaan, terpaksa la jugok aku update entry tentang kemalangan yang menimpa keluarga aku...

Ni la bahagian belakang yang di hentak oleh lori...tak dapat nak bayangkan macam mana keadaan mak dan adik aku kat bahagian belakang....

Barai jugak la Myvi adik aku ni...claim!claim!^^

Ini la lorry yang melanggar bahagian belakang kete adik aku...@#!!!$$%$%@!!

Syukur alhamdulillah....semuanya selamat...cuma dorang ada mengalami trauma dan sengal² badan..serta lebam..sib baik la nenek aku tak ikut sekali..kalau tak, mesti dia terkejut...trauma seumur hidup...yang penting, semuanya selamat...risau jugak kalau effect dalam badan dorang kan...lagi pun, orang² tua ni takut tulang dorang tak berapa kuat...aizz..thanks for those yang concern dengan kemalangan yang menimpa keluarga aku...

15 comments:

Mario said...

alhamdulillah semua selamat.... harap semuanya bersabar...

Adif said...

syukur tiada siapa yg cedera,semua selamat. poket cedera takpe, jangan hati dan badan terluka... cheeewaaahh... bersabar lah...

Adif said...
This comment has been removed by the author.
Rosmawati Yusof said...

Alhamdulillah, mudah2an semuanya kembali pulih spt sediakala...

KiD said...

nampak barainya... haduihhh.. cepat2 claim..
Laman Web Disekat SKMM Boleh Diakses Semula!

Ikah said...

alhamdulillah selamat...be strong

Cik SHiNJU said...

Alhamdulillah dorg semua selamat...
Kena buat kenduri kesyukuran tu..

Aku kdg hangin gak ngn driver lori nih..mentang2 dia besor..lgsung x mikir kat kenderaan lain kalau kat jalanraya...men redah jek...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

salam takziah.. tapi alhamdulillah sumenye selamat kn...

grOundnUt said...

@Mario : ALhamdulillah...syukur ke hadrat Allah SWT..semua nya ok..

grOundnUt said...

@Adif : Mekaseh Adif...sib bek la tak de kemalangan jiwa...huhuhuh...

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : mekasih kak Kim...Alhamdulillah, dorang cuma lebam² aje..tak de la teruk sangat kan..huhuhuh...

grOundnUt said...

@KiD : memang agak barai...cepat² nak suruh dia jual..^^'

grOundnUt said...

@Ikah : Thanks Ikah, hai!Lama tak nampak?^^'

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : tu aaa pasal..nak salahkan 100% adik aku, bukan dia yang hentak kete orang..org yang hentak dia..aiizz...@_@'

grOundnUt said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : mekasih bro..sib bek la semua nya keadaan ok..cuma lebam² je..