Nuff²

Tweet

Friday, July 8, 2011

Tentang BERSIH 2.0

‎Aku ni bukan la pro kerajaan or propaganda agenda dan apa² segala jenis pro...sebab satu benda terjadi akibatnya susahkan semua orang tapi itu la yang baru terjadik kat negara kita...sebab ketidakpuasan sesetengah pihak, semua orang tanggung azab dan keperitan akibat bla..bla..bla..(malas nak campor)>,<"

Dan apabila kita menyokong beberapa idea kerajaan bukan bererti kita musuh pembangkang..apabila kita menyokong beberapa idea pembangkang bukan bererti kita musuh kerajaan..apabila kita mengkritik kerajaan bukan bererti kita bersetuju dengan pembangkang..demikian, apabila kita mengkritik pembangkang bukan bererti kita bersetuju dengan kerajaan..itu adalah hak rakyat yang merdeka untuk menilai sendiri setiap yang terjadi..kita mempunyai prinsip dan norma yang dipegang..parti politik bukan akidah, ia hanyalah saluran..boleh ditolak dan diterima..prinsip bukan berdasarkan parti, tetapi berdasar keyakinan terhadap asas keadilan dan amanah yang berteraskan wahyu..

credit to DrMAZA.com

Yang aku tahu hari ni aku ada urusan kerja yang perlu aku selesaikan tak kira la perarakan ke..perhimpunan ke..terpaksa jugak la aku redah!Lantak pi la ape nak jadik...keje aku, periuk nasik aku lebih penting dari join groupies ni...>,<"

Ehh??Clear la plak jalan depan KLCC ni?

Perghh...macam rasa aku yang punya jalan??^^

Hah!Dekat Ampang Park da ada kawalan lalu lintas sudahh...

Jalan Jelatek- Keramat pon clear...^^

Hah!Kat sini memang kantOi plak la...rOad bLock bawak jejambat AKLEH -Jalan Ampang

Tu diaaa...Azab jem~

Tentang BERSIH 2.0??Hah!Lebih baik layan lagu TENTANG-TENTANG dari Butterfingers...Layanzz..^^'


Peace yaaw!^^'

8 comments:

Apisometres said...

aku x tgk berita 2-3 minggu nih..

aku ingatkan perhimpunan BERSIH ni mcm gotong royong..

hahahaha..

Rosmawati Yusof said...

Bersihkan diri sendiri sebelum sibuk nak bersihkan org... bersihkan rumah lg bagus, kan abg Madan...

ghost writer said...

ko perlu guna beskal bmx mountain utk gi tempat keje..

Cik SHiNJU said...

Semoga kerajaan memberi perhatian ape yg dituntut oleh BERSIH ni... Dan BERSIH ni pulak,jangan nyusahkan org ramai lg pasni...jgn pilih tempat yg jadi tumpuan org ramai lenkali... terjejas rezeki dorg...haissshhh...

grOundnUt said...

@Apisometres : hahhahaha....aku pon bajet gotong royonh..tapi tu la..majoriti yang pergi sana is org² melayu kita...poor...=(

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : sama la kita...hari sabtu tu pon BERSIH kan jamban Kitty sekeluarga..lebih mulia giteww~^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : aku hanya manusia biasa yang mampu menggunakan perkhidmatan awam..^^

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : Paling kesian pada para peniaga laa...dah la hari sabtu tu memang ramai orang berurusan jual beli..di sebabkan perhimpunan sebegini..tak pasal² kerugian yang agak ketara..semua kastemer pon takut nak masuk kedai...huhuhuhuh