Nuff²

Tweet

Saturday, July 16, 2011

Wrong words

Bila matahari terpacak atas kepala, memang tekak terasa nak pelahap air sejuk yang agak dapat la menghilangkan dahaga wat seketika. Aku macam ni la, pergi keje-balik keje...makan-mandi-tido...kecuali ada hari² tertentu yang dapat aku bersantai bersama Kitty sekeluarga.
Kalu tentang blog walking, jangan tak buat...kene buat!Orang dah datang santai kat blog kita, apatah lagi yang follow..Insyaallah, aku akan singgah kembali ke laman sesawang korang yer..buat masa ni aku agak kesibukan..maklum lah, sebelum puasa...aku nak settle kan semua keje sebelum melalui nikmat bulan Ramadhan...
Hah!Sedar tak sedar, sekarang dah masuk pertengahan bulan July..pejam celik pejam celik, Ramadhan pon muncul..tu pun kalau umur kita panjang kan...
Duduk di meja kedai mamak buat aku tergelak seketika...panas dan dahaga aku terus lupa bila aku terbaca salah satu menu kat kedai mamak area umah aku...wah la wei...kasi carik itu tukang buat menu yang fasih berbahasa kebangsaan laa..jangan plak main tibai letak itu terasa macam aku bukan di negara aku derr.....hahahahaha...^^'

Sirup or Hirup??^^

Terasa 'mendatar' la plak menu ni...^^

12 comments:

Rosmawati Yusof said...

He, he... itu bahasa mamak...

KiD said...

hahahaha... terbaaaekkk bro!! mana punya kedai tu? hehehee
Kenapa nak Tau Pasal Kemaluan Wanita??

meetpumpkin said...

org yg buat menu ngan mamak tu mmg sengal... tak double check ker buat keje ...

ghost writer said...

kena hantar pegi berkursus bahasa nih..

Cik SHiNJU said...

aku penah nampak kat kedai makan, ikan masak 'seteam'.. ko bygkan satu team ikan tu byk mana..kihkih :P

gedek! said...

sebab tu dia tak jadi cikgu bahasa....

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : subjek bahasa mamak ada tak dalam SPM?^^'

grOundnUt said...

@KiD : Ni kedai kat dengan pandan Indah..area umah aku..ekekeke..^^

grOundnUt said...

@meetpumpkin : mungkin tak di bayar siarannye..^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : ni mesti wat keje nak cepat je kan...semua nye terlepas pandang..ekekeke..^^

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : ahahahha..se team means satu team lah tu..ekekeke..^^

grOundnUt said...

@gedek! : Awal² dah kene reject..ekekeke..^^'