Nuff²

Tweet

Thursday, November 17, 2011

Ani Sup Utara

Ada one day teringin sangat nak pekena sup...nak masak malas la plak memandangkan hari Sabtu ialah hari untuk merehatkan tulang empat kerat ni setelah sekian lama menghempas pulas dengan scene² retake ni...>,<"
Keadaan tekak aku yang kurang best akibat cuaca panas...saat yang paling baik ialah pekena sup dekat Restoran Ani Sup Utara...memang kene tepat masanya...aku pon berhijrah di suatu daerah Ampang yang tak jauh dari umah lama parents aku kat Ampang tu...Wah, Ampang dah membangun dan macam² ada..termasuk la Restoran Ani Sup Utara ni...
Selangkah masuk ke kedai ni, aku rasakan macam minum kat kopitiam je..tapi ok la..konsep tak ubah macam satu cafe/kopitiam..at least up to date dan kedainya juga bersih.^^
Layanan memang la ok..nak cakap terbaek tu tak juga..tak semua kedai makan perfect kan..ikut aku nye pendapat la...tak tahu la korang cam ne kan...Ape yang aku oder tengah hari tu is Mihun Sup dan satu set Ayam Penyet...
Ok gak la presentation dia..serving pon ok..dan aku plak jenis tak cerewet..selagi perot aku boleh terima, aku makan kan aje..nama pon dah lapar kan...
Harga kat sini not bad la...sekali sekala bawak turun family pon ok gak kan..yang mana kepingin pekena sup..leh la reramai memeriahkan lagi kedai makan ni..^^'
Haa...korang tengah hari ni plan nak makan apa?Jom kita pekena sup nak?^^'

Mihun Sup citarasa aku

Slurrrpp!!^^

Nasi Ayam Penyet pon ada sini

Memang lazart Nasi Ayam Penyet ni..^^


6 comments:

KiD said...

tiba-tiba aku rasa lapar lak... hahhaaa

alongxp said...

makan sorg ke smp 2 jenis mknn ni? betul2 lapar ni...

Cik SHiNJU said...

weh...ko makan dedua menu tu ker?
kuat makan ekh..hehehe

grOundnUt said...

@KiD : slurrpp!Kene cuba bro..bawak sekali satu family pekena sup..layannzz!^^v

grOundnUt said...

@alongxp : Ini memang tahap tak boleh tunggu lagi bro..jemput makan..=P~

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : ahahaha..takpe²..makan tengah hari amik banyak lauk ok pe..heheheh..^^'