Nuff²

Tweet

Thursday, November 17, 2011

Eori On KBS2 TV Broadcast!

Hah!Pakat ramai² la menonton Kartun animasi EORI yang pernah aku war² kan dulu di mana EOri ialah seorang budak kecil yang berkawan dengan si Inky yang tingal di dalam sebuah pokok di mana ada banyak buku² cerita!
Kartun berdurasi 10 minit untuk 78 episod yang sesuai di tonton untuk kanak² berusia dari 4 tahun sehingga 6 tahun..(ala..yang dah berumur nak tengok pon bleh jugak)^^'
Hahahaha... yang ada facebook tu jom la support animation Malaysia - Korea ni dengan mengklik link EORI ni...
Korang perasan tak watak² dalam kartun animasi ni di beri nama Eori dan Inky...Sama seperti nama si Almarhum Eori dan juga si Inky yang masih hidup bersama Kitty sekeluarga...Bersempena dengan 1st project yang aku buat since 2010...hehehe...
Insyaallah, Eori bakal keluar dalam edisi bahasa Melayu di saluran ASTRO Ceria pada tahun 2012...jangan lupa support ya!^^v



6 comments:

meowwmania said...

wahh bestnya! tak sabar nak tgk eh eh! bkn sy bebudak jebon yg tak sabar nak tgk hikhik...

KiD said...

waaaahh.. bro bikin ni ke?

Cik SHiNJU said...

Tahniah...yg kat KBS tu ade hari ape dan jam berape? cenel 391 tu mmg fav aku gak..

grOundnUt said...

@meowwmania : Thanks for the moral support..if tak dapat tengok dekat channel KBS, tunggu je lah sehingga ASTRO Ceria keluar..memang tak sabar gak nak tengok..ehehhee..^^'

grOundnUt said...

@KiD : Bukan aku sorang je bro..satu production buat animation ni..hehehehe...psstt..apesal aku tak leh masuk blog ko bro?^^v

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : yang kat channel KBS2 tu setiap hari ape tak pasti tapi mesti dalam pukul 4.30 petang waktu mereka..^^