Nuff²

Tweet

Monday, November 14, 2011

Antara Keajaiban Dunia

Antara 7 Keajaiban dunia yang aku tahu salah satunya ialah Piramid Agung Giza, Taman tergantung babylon, Kuil Artemis di Ephesus, Berhala Zeus di Olympia, Makam Maussollos di Halicarnassus, Patung Raksasa Rhodes, dan Rumah Api Iskandariah..
Semua sumber yang aku baca pon ada dekat Wikipidea...^^'
Tetapi ada satu kali ni aku terima email dari sorang member aku yang mengatakan ada satu lagi yang mungkin belum di iftiraf sebagai keajaiban dunia...Aku plak bukan nye rajin sangat nak godek² tentang sejarah² yang belum pasti sahih atau tak. Cuma aku dapat share kat sini je lah tentang satu gelombang ombak yang mengeras dekat Antartika...bayangkan lah..bertapa agungnya ciptaan yang Esa..aku terkesima!^^

Salah satu info, gunung² ais di Antartika kadang-kadang memiliki garis, yg dibentuk oleh lapisan salju yg bereaksi terhadap kondisi yg berbeza²..Warna biru pada garis terjadi sebabnye air laut yg masuk ke celah gunung ais tersebut banyak mengandung alga, sehingga garis tersebut berwarna biru...
Itulah angungnya ciptaan Allah SWT..bagi aku la..ia juga salah satu keajaiban dunia..^^

Subhanallah...

Antara yang ada di lautan antartika

Cantik nyaa..

Kalau la dapat buat photoshoot kat sini..pergghh..heaven!^^

Sebahagian ketulan ais

Nice ice wave

Antara yang datang menyaksikan keajaiban ni

Sempat la mat salleh ni candid..^^

Kalau aku jadik dia pon bangga nak snap pic berbelakangkan ice wave ni..^^

Nice to see, Nice to hold..Once broken..consider_________(sila isi tempat kosong)^^'

8 comments:

ghost writer said...

yang indah itu sementara.kesempatan merakam keindahan itu yang akan berkekalan.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

subahanallah.. ni lah dinama kan kuasa tuhan yang sungguh menakjubkan yang menipta sesuatu dimuka bumi ni kn

Asrul "iLham" Sany said...

oh, sejoknye...

aimie said...

cantikk nyaa <3 !

grOundnUt said...

@ghost writer : Paling seronok jika kita sendiri yang berada di tempat tu..^^

grOundnUt said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : Bertul tu bro..terkesima aku tengok setiap pic² ni..Allah maha Besar!^^

grOundnUt said...

@Asrul "iLham" Sany : sejOk mate memandang kan?^^'

grOundnUt said...

@aimie : Cantik sangat!^^