Nuff²

Tweet

Wednesday, November 23, 2011

J.Co Donuts & Coffee

Haaa...sape yang suke donat kat sini korang leh angkat keyboard...hehehehe..^^'
Entry kali ni nak cite sikit pasal J.Co Donut..korang pernah dengar tentang J.Co donut ni tak?Memula tengok mesti dah agak.."eleh..si Kacang ni mesti cakap pasal Big Apple Donuts kan?" Errrk..Last time aku pernah cite kat korang pasal Big Apple Donut kan?Kali ni aku nak cite pasal J.Co Donuts plak..^^
J.Co Donuts ni agak tekenal di Indonesia sekitar tahun 2005 kerana kelembutan 'doh' donuts ni...Aku pon dah lama tahu tentang J.Co Donuts ni, tapi tu la..tak berkesempatan nak carik di sekitar kL..Padahal, J.Co Donuts ni dah bertapak di Malaysia sekitar 2007.
Kalau sekali pandang, mesti korang cakap J.Co ni tiru Big Apple Donut. Err.. silap besar tu brader!Sebenarnya, J.Co Donut ni la yang pertama kali mencipta pelbagai jenis flavour donuts yang kiut miut macam Big Apple Donuts ni...tapi tu la, mungkin outlet dia tak banyak kat Malaysia kan, so Big Apple Donuts la yang memonopoli perniagaan Donuts² ni...^^'
Yang aku sempat terjah, ialah di sekitar Pavillion Bukit Bintang...maklum laa, tak de la jauh sangat dari area umah aku kan...jadi aku pon menerjah la Pavillion semata² nak merasa J.Co Donuts ni...Hmm..taste not bad actually..Rasanya lebih lembut dari donut² biasa...kalau korang rasa nak layan J.Co Donut, korang leh la pergi setiap outlet yang ada kat Malaysia ni..^^

-Pavilion Bukit Bintang, Kuala Lumpur
-Sunway Pyramid, Kuala Lumpur
-Damansara, Kuala Lumpur
-Queensbay, Penang
-City Square, Johor Bahru
-Aeon, Melaka
-IOI, Kuala Lumpur
-Aeon Cheras Selatan, Kuala Lumpur

Ada banyak Info tentang J.Co Donuts ni..korang leh masuk link ni..^^

Ini lah kotak J.Co Donut...Aku beli 6 jenis je..sekitar RM13++

Ini lah choice yang aku pilih...Ada perbezaan tak dengan link aku yang ini?^^'

Hallamak..nanti lemau plak donut aku ni...Off line dulu yer!Nom...nom..nom..^^'

6 comments:

Cik SHiNJU said...

Ko memang kan...
Suka menghancuskan diet aku..
Kijam..arghhhh...

Papa Mifz said...

papa mifz biaso pergi yg dekat giant kota damansara tuh...

dakota said...

saya suka oreo, mocha and mint ... tapi kan prefer big apple lagi better ..

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : alaa..sekali sekala leh jer kan musnahkan diet ko..keh3..^^'

grOundnUt said...

@Papa Mifz : sana outlet dia besar tak?^^'

grOundnUt said...

@dakota : Awak suka big apple ke?^^