Nuff²

Tweet

Sunday, November 13, 2011

Kiki Akhirnya Sembuh

Korang still ingat lagi tak kisah Kiki yang mengalami masalah sakit mata yang sirius? Di sebabkan aku tak berkesempatan nak update entry, jadi masih ada lagi masa untuk aku bertemu/melawat dengan Kiki yang semakin lama semakin pulih di bawah jagaan member aku ni. Alhamdulillah, berkat kesabaran si Kiki ni akhirnya mata dia sihat dan boleh lihat seperti kucing² lain.
Bagi aku la, kalau kau amik kucing secomot mana pun..if korang jaga baekk..vaksin, ubat cacing..memang korang akan dapat hasil yang lebih baik. Umpama korang bela anak/budak kecil. Bila di asuh, di jaga rapi, insyaallah..budak kecil tu tak mungkin comot lagi. Makin kemas dan bersih. Macam tu jugak la dengan kucing yang kita ambil dari mana² tempat tak kira la tempat tu pasar ke, bus stop ke or restoran...korang kesian, korang bawak balik..sakit macam mana pon kucing² jalanan ni,kalau di jaga rapi insyaallah..Allah tu mendengar doa² kita...
Itu lah yang terjadik pada si Kiki...dulu dan sekarang agak berbeza...makin sihat, bersih dan pulih seperti kucing² lain...mekasih pada Achiek kerana sudi menjaga Kiki...^^


Kiki ketika tengah melantak

Kiki sempat pandang lensa Kacang

Tak pernah lekang dengan meow²

Makin gemuk berbanding masa memula amik

Mata sudah makin pulih

Antara straycat lain di bela Achiek

Mummy ialah seekor kucing jalanan juga

Acip pon sama juga..^^

Dua² tengah melantak...sedapnye!!^^'

10 comments:

Apisometres said...

hepi ending... me likey... (^0^)

Cat-from-Sydney said...

Love you Kiki....purrr...meow!

Saiazuan said...

comelnya kiki :D

grOundnUt said...

@Apisometres : Alhamdulillah..thanks bro..^^

grOundnUt said...

@Cat-from-Sydney : Kiki yang kuat dan tabah..^^'

grOundnUt said...

@Saiazuan : mekasih bro..^^'

meowwmania said...

betul setuju sgt sgt!

semua kucin comel kalau dijaga betul2

alhamdulillah Kiki dah sembuh, hepi sgt :)

achiek said...

thanks bro sbb mngikuti perkembangan kiki...allhamdulillah die smkin sehat n smkin nakal...skang nie die suke isap kain ucuk die...ahak!manja sgt ngn ktorg..acit n mummy pn mkin sehat..acit dh ade bf dh..hehehe..kucing jantan wana oren asik dok ikt die jer..cm kelakor jer..x kshlah asalkan die hepy..huhuhuhu

grOundnUt said...

@meowwmania : Alhamdulillah..berkat doa dari korang semua gak kan...^^'

grOundnUt said...

@achiek : Ye ke?sonok dengar perkembangan best dari korang..so si oren asyik dok ikut si acit tu?peganti Yoyen ke?nnt ada masa nak lawat Kiki lagi lah..^^