Nuff²

Tweet

Saturday, October 9, 2010

Impak Kereta Mewah

Rata² kita tengok kereta mewah di atas jalan raya...kadang² terpikir la jugak..ape kes bila beli kete mahal², CC beribu² tapi nak bawak kat jalan raya terkedek² macam itik melintas....
Itu lah orang kata...gaya dan penampilan perlu di jaga...tak kira lah untuk kegunaan apa sekali pun...
Tapi kalau kat malaysia, memang nak test drive untuk kereta mewah adalah dekat...Hiway..tu pon kalau tak de arah melintang la...macam road block kee...JPJ ke...tp biasa la kan..kat hiway jarang la nak ada semua tu...kalau biasa pon..laluan Duke,Akleh adalah port bagi sestengah individu nak test power...tak ke seram sejuk weh??hiway yang kecil aje...paling kisah pon PLUS lah...situ memang senang nak test drive...jalan lurus tak de bengkang bengkok macam Karak Hiway...
Kisah di malaysia kita stop sampai sini la...tapi macam mana plak kat luar negara??Ni ada contoh tak berapa menarik untuk kita lihat kalau kereta mewah seperti BMW ini merentasi laluan di sekitar Hiway Australia...
Baik korang lihat betapa lajunya BMW ini berjalan di atas jalan raya....




Di sebabkan kelajuan BMW ini juga membuatkan pelanggaran antara Kereta dan Kanggaroo yang sedang melintas ibarat nyawa tu bukan lagi bermakna....
Kesian kat Kanggaroo tu kan...tak memasal mati dalam keranda berbentuk BMW tu...
Nasib baik la seekor binatang... kalau manusia yang melintas??Lu pikirlah sendiri!!^^'

1 comment:

KiD said...

adooii... seb bek aku tak muntah..
lepas makan ni beb.. haiyaaaa... hahahaaaa