Nuff²

Tweet

Monday, October 4, 2010

Jom Cuba Tako Tao

Korang tahu ke ape jenis makanan ni??
Aku pon baru je mencuba setelah berpenat lelah berjalan² dalam shopping mall...Tengok satu stall ni nama dia Tako Tao...
Ape yang korang takut nak tau ni??(sebutan Tako Tao)
Sebenarnye aku pon baru jer 1st time makan tako tao ni...tako tao ni sejenis makanan yang di anggap 'snack' dari negara matahari terbit iaitu Japan...
Tako tao ialah sejenis makanan yang di perbuat dari tepung dan sedikit sayuran dan di grilled sehingga menjadi bebola dengan campuran di dalamnye...
Terdapat pelbagai jenis perisa yang korang patut rasa...seperti chicken ham Cheese, Unagi, Octopus dan Udang....
tapi korang jangan la risau...sebab TakoTao ni dah di iktiraf sebagai HALAL oleh Jakim....dan harga dia berpatutan juga...sekotak ada 3 biji...adalah dalam RM4.30...tapi 3 biji pon tidak cukup untuk orang yang macam aku ni...mesti nak pekena 2 kotak Tako Tao juga...yang penting aku harap korang enjoy makan Tako Tao....^^'

Cara pembuatannya yang Unik

Kecekapan membuat Tako Tao

Hah siap satu!!

Tako Tao di siap Hidang

Hmmm....yummy!!!

5 comments:

Mario said...

aku mmg takut nak try makanan cenggini...ntahla...tak adventure langsung aku ni kan...ekeke

iena said...

haish...suke mhasot org jdik gmok ar...haha

grOundnUt said...

@Mario.. takpe...perot masih lom leh terima lagi kot...ekkekeek....
kadang² aku ni suka mencuba...tapi kalau makanan tu macam kureng..tak de la aku nak makan...^^'
@iena ahaks..bukan nak suruh mokmok...nak suruh mencuba...sekali rasa nak lagi...mane tak momok kan??^^'

kEniNgTegAk^ecaituindah^ said...

mg sgt sedap bnde neh~~mkn panas3~~waaahhh~~mkn at jusco mlaker ari uh~dap3~~~

grOundnUt said...

@kEniNgTegAk^ecaituindah^sedap tak terhingga...tu pasal leh momok tambahan dalamnye ada ramuan cheese...slurrpp...=9