Nuff²

Tweet

Thursday, October 28, 2010

REGU IPCC 2008 Top 5

Haa..puas aku mencari artwork lama ni...ni pon terkejut berOk la jugok bile animation Regu untuk IPCC 2008 di letakkan dalam Youtube...
Walaupon Regu ini pernah tercalon dalam IPCC 2008 Top 5...aku rasa proud bila tersenarai dalam Top 5...
Ye la..1st time plak masuk...dah tu..mesti la teruja bila tersenarai dalam list top 5...
Walaupon Tewas...aku rasa seronok bekerjasama dengan geng² animation team luar...

Based on this video...kisah nye pasal 3 orang sahabat yang giler kentang main Takraw..entah macam mana suatu hari tu dorang main kat kampung dorang la..then, bola takraw tu boleh la plak terlambung ke luar batasan...
And dorang leh plak ter- pergi ke ruang fantasy di mana bola takraw tersebut terpelanting...
So sepanjang dorang tiba² hilang a.k.a nak mencari bola takraw yang missing tu...dorang boleh plak ternampak seekor makhluk dari alam lain yang dah amik bolak takraw mereka...so ape lagi..3 orang remaja tersebut pon mengejarlah makhluk tersebut sampai la dorang boleh berada di Alam Fantasy yang tak dapat aku nak lasifikasikan...lebih kurang masuk alam bunian la tu...hahahah....^^'
So far jalan cerita dia macam menarik...tapi nak wat camne...bukan rezeki kami...
Software yang kami pakai masa ni ialah Toon Boom 4..berpenat lelah jugak la mengejar deadline..tapi, biasa laa...keje opis tetap buat...ini di anggap Freelance ler...eheheh...
At least, REGU punya trailer boleh di anggap better than number 4 dan number 3...trailer dia ntah ape² arr..sbb, aku pon dah lupa sape yang nombo 3 dan 4...ehheeh...^^'

4 comments:

Kuman Chaos said...

creative tu..
Kuman "cuti" Entry

angel said...

cuba lagi .. di masa akan datang ..

grOundnUt said...

@Kuman Chaos : Thanks Kuman....tak de rezeki ler...huhuhu...^^'

grOundnUt said...

@Angel : Thanks...IPCC 2011 will be the next Battle...^^'