Nuff²

Tweet

Sunday, October 10, 2010

Tragedi 10.10.10

REMBAU: “Saya melihat ada mayat tanpa kepala dan ada yang putus tangan sebaik turun dari bas selepas kemalangan. Keadaan begitu tragis kerana banyak mayat bergelimpangan,” kata Bohari Saikon, 48, saksi kemalangan ngeri menyebabkan 12 kematian membabitkan dua bas, tiga kereta dan sebuah van di Kilometer 223 Lebuhraya Utara-Selatan (Plus) arah selatan berhampiran Pedas, petang semalam.

Kalau rasa nak baca panjang lebar...korang klik ler link tu
myMetro Menyayat hati

Mungkin antara paparan menarik muka depan Harian metro yang menjadi teladan dan Pedoman untuk tatapan orang ramai...
Aku sebagai blogger biasa rasa sedih dengan melihat kejadian ngeri ni...tak dapat di bendung lagi apabila masing² nak kejar masa dan speeding kat hi-way...
Baru je update N3 tentang Impak Kereta Mewah...kemalangan mengakibatkan nyawa binatang...ini kan pula tentang 12 orang nyawa melayang sekali gus akibat kelalaian kita sebagai pengguna jalan raya...
Ada sedikit gambar yang ingin di share bersama untuk tatapan umum...
Di shoot oleh seorang sahabat dari laman web sosial iaitu Mohd Safuan Bin Salahudin....yang berada di tempat kejadian...


















Apa yang berlaku i kilometer 223 Lebuhraya Utara-Selatan (Plus) arah selatan berhampiran Pedas, petang semalam... adalah satu pengajaran buat kita semua ...
Malangnya dah terlalu banyak pengajaran yang diberi .. tapi tak ada siapa pun yang mengambil iktibarnya ... termasuk lah aku juga .. mungkin ...
Apa yang berlaku sungguh menyayat hati ...rasa sedih .. takut .. mungkin lahir sedikit perasaan trauma ....tak dapat nak ungkap kan bagi kita yang melihat dan mengetahui berita ini...


sekadar pendapat aku ... (sayu rasanya ... dan terus menaip)
untuk apa yang berlaku ini .. sebenarnya adalah ketentuan tuhan .. dan kita redha ...

Al-Fatihah pada keluarga mangsa yang terkorban....

10 comments:

A said...

ambik iktibar .. sikap perlu diubah .. betoi tak nut ... sedey kan ..

Mario said...

betul tu...jadikan sbgai iktibar,,,

Lizzie Yasmin said...

Ya Allah... betul lah, jd kan sebagai iktibar... seram aku nk naik bus dah nie...

Cik SHiNJU said...

Aduyaiii...

ngeri tgk...kdg2 kita dh hati2 tp jd mangsa gak gara2 kelalaian pemandu lain...Moga dijauhkan dr berlaku kemalangan mcm ni lg..

hentakbelipat said...

gila brutal..aku rsa ni paling brutal dalam bayak2 brutal nih..kesian pada mangsa2..alfatihah...

grOundnUt said...

@A : Sedey bila orang yang kita sayang terlibat dalam kemalangan jalan raya roper ini...@_@
@Mario : Pengajaran untuk semua orang...^^'
@Lizzie Yasmin : Lepas ni masing² boikot naik bas..dah rasa macam tak selamat...pemandu sambil lewa...>,<"
@Cik SHiNJU : betoi tu...terlalu berhati² pon boleh tejebak dengan kemalangan juga...aiizz...>,<"
@hentakbelipat : tragis...sungguh sadis...huhuhuh...@_@'

Anonymous said...

shbt ana, slh sorg drpd mgsa.
sorg pnuntut IPG.. bakal guru
umur br 21 thn..
skang tgh koma kt Hospital Melaka.
pndrhn lam otak...

doc kate, peluang dia utk kmbali normal tipis..

ape2 pn, km xputus2 doa dia n mgsa2 len yg msih dirwt smbuh.. insyaAllah

keajaiban akn b'laku b'kat doa smua...

allahua'lam

Chaon Cornerz said...

datang dari blog mario..

kesian je kat penumpang2 semua tue.. takziah kepada keluarga mangsa.. jadikan ikhtibar.. berhati2 dijalan raya..

grOundnUt said...

Anonymous : sorry to hear that man...hopefully he/she's doin fine...mari lah kita sama² berdoa agar dia selamat dan sihat kembali...
Chaon Cornerz : kesian kan...sama² lah kita jadikan iktibar agar kita berhati² ketika memandu...tak memasal penumpang² tu jadik mangsa kan...demm~

Yuyun Ahmad said...

dua orang kawan i pun terlibat.. arwah faris dan syatiqa.. both 19 years old. hurm. semoga roh mereka di cucuri rahmat.