Nuff²

Tweet

Sunday, October 17, 2010

Lampu IKEA

Iskkk!!
Kalau tengok balik entry ni terbayang macam baru je beli lampu Ikea ni tapi sebenarnye dah satu tahun derr lampu ni berkhidmat kat umah aku...Align CenterTapi ape kan daya...Lampu yang aku cintai itu...(buang tebiat.. cinta kat lampu plak!) telah rosak di makan sang bedal yang selalu dok berkeliaran di ruang tamu umah aku!>,<" Rosak tak rosak, mentol dia masih ok..cuma macam harem bile cover lampu tu di gigit Marble...ni yang buat aku makin nak buli si Marble ni...grrrr....>,<" Macam dah jadi satu playground bila corong cover Lampu tu di buat nyer tempat dia bermain²...mana tak nyer...satu malam tu aku terdengar macam ada bunyik sesuatu yang jatuh...pantang aku la dengar malam² bunyik benda kan..takut sang penchuri yang buat keje...so aku pon keluar la dari bilik...tengok² lampu berupa 'Pocong' tu dah terbaring kebawah...pelan² aku tengok si Marble yang meyusup keluar dari corong lampu yang dah 'barai' tu... Ye la..Lampu Ikea yang jenis ni biasanye kualiti cover tu pakai kertas aje...sekali cakar, tekoyak abis... Tu pasal la...ape yang dah jadi tu...jadi je laa...denda tetap denda kat si Marble tu... Atas sebab kreatif, so aku pon recycle back la benda yang dah koyak tu wat cover lampu bilik tidur aku... At least tak de la rasa sakit ati bile lampu terkoyak boleh di cycle balik...kreatif tak??Kreatif macam *tOOt kan....(sambil membuli Marble)^^'

2 comments:

angel said...

hahaha pergi beli lagi ... supaya marble blh membaraikan lampu itu ..

grOundnUt said...

errr...lepas ni pakai lampu Ikea stainless steel laa...tak de la terkoyak rabak lagi...huhuhuh...^^'