Nuff²

Tweet

Tuesday, June 21, 2011

Mee Bandung DIY For Dinner

Makan malam mesti tak sah, kalau perasaan ingin mencOba tu sesuatu yang baru..contoh nye kalau nak mencOba resepi Mee Bandung buatan sendiri...eleh, ape barang Mee Bandung..cOba la try masakan yang berjEnis sikit...hehehehe..^^
Tapi entah camnO la, aku leh dapat free rempah segera Mee Bandung dari Thailand...kawan aku punye kawan ada bukak kedai makan, so dia pon suggest aku untuk mencOba resepi Mee bandung segera ni...hmmm..not bad..macam rencah Cukup Rasa Maggi ni...aku pon bukan la pandai sangat nak masak..maklum laa..tangan tak berseni kan..tak pe, apa pon kita cOba je la..orang dah beri..kita merasa laa..tapi korang kat sini tak dapat nak merasa la..sebab dapat tengOk aje gambOr² yang sempat di rakam sebelum di lupuskan oleh usus besar aku...ehehehehe...^^'

Kalau korang tau la, rempah segera ni rasanye brand Thailand...tapi aku tak hengat la plak chap ape...kalau ada plastik beg tu, leh la share kat sini..nak wat camnO..aku cume dapat serbuk dalam bekas jer..huhuhuh...^^'

Ini lah cObaan yang di lakukan

Simple dan agak mengiurkan...

Nak sedap lagi, tambah la sikit sotong, ayam dan daging...^^'

Korang leh beza tak gambar last ni dengan gambar² yang lain?Ape bezanye gambar ni?

15 comments:

ghost writer said...

kalau tengok kuahnya yang sangat pekat dan macam masak lomak cili padi tuh mesti rasa pun gempak giler kan...

KiD said...

lain macam je kaler.. hehehe
Tengok Wayang FREE tapi kena BAYAR jugak! | Cerita...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

mee bandung muar still yang terbaekk yang pernah aku rase :)

Akula Nora said...

Beza gmbr last ngan yg lain2...ermm..yg last tu nampak cindy tgh usha mi bandung thai tu.... dlm fikiran dia "melecur x tangan kalu aku curi mi tu?"huhu

Rosmawati Yusof said...

Mak oii... my favourite tuuuu....

achiek said...

wahh!dapnya..aritu dh rasa spaghetti..leh lah lenkali rasa mee bandung nie plak..hehehehe

kerangRebus said...

ko ni kacang memang sengaja kan..asal ak dtg blog ko tgh lapar2 ni time ni la ade hidangan cenggini.nyampah la eh dibueknyo~..

grOundnUt said...

@ghost writer : Terbaeekk tu..(walaupun rencah tak asli)^^'

grOundnUt said...

@KiD : A'ah..pelik sikit..pakaging thailand...^^

grOundnUt said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : Teringin nak rasa la bro..kat muar belah mana?^^

grOundnUt said...

@Akula Nora : Wat lawak laa plak..hahahaha...cindy mmg berpikiran macam tu la kot..ekekeke...^^'

grOundnUt said...

Rosmawati Yusof : Slurrrppp...^^

grOundnUt said...

@achiek : hahahahha...biasa² jer tuh bro..;p

grOundnUt said...

@kerangRebus : nama blog 'kerang rebus' pon buat aku terliur nak pekena kerang rebus..ekekeke..^^'

aimie said...

yumm yumm ! ^^