Nuff²

Tweet

Monday, June 20, 2011

R.I.P Michael

Baru dapat berita tentang kematian si Michael a.k.a stray cat yang di bela oleh famili kAcAng kat kampung..=(
Almarhum Michael di dapati mengidap penyakit Kanser dimana ada ketulan 'Bisul' kat belakang telinga beliau...aku agak terkejut bila ibunda call bagi tahu yang Michael dah lama tak balik rumah..ada la lebih kurang 2 hari..tapi dia ada cakap gak tentang Michael sakit dan jarang nak makan serta kuat minum air...mungkin dah nak sampai ajal..Beliau di temui di semak belakang rumah di mana beliau nak jalan jauh or mati jauh dari situ..=(
Biasa la..kucing bila dah tahu tanda² dia nak mati, dia akan pergi jauh dari tempat tinggal dia di mana dia tak mahu tuannya berasa sedih atas kematian dia...hmmm...nak buat macam mana kan...ajal dia macam tu la plak...tapi sebelum ni, my mom ada letak minyak gamat kat bahagian luka bisul tu..tapi, badan dia tak kuat nak lawan penyakit tu..akhirnya, terkulai layu seorang diri kat tepi semak belakang rumah...tu pun adik aku mula mencari sekitar rumah...sedih worr...aku nak taip apa pon dah tak tahu dah...sob..sob..=(

In memories...R.I.P Michael

P/S: Walaupun Michael seekor kucing yang cOmOt, beliau tetap dalam keluarga kami..R.I.P Michael..=(

16 comments:

meowwmania said...

:(

rest in peace Michael...

Mario said...

rip Michael...
mmg kucing mcm dah tau eh...kat umah kg aku pun camtu jugak...dia mcm taknak masuk umah pastu...

KiD said...

sabar yea bro.. hmm Micheal, semoga kamu tenang.. :)
Tengok Wayang FREE tapi kena BAYAR jugak! | Cerita...

achiek said...

elok die 'pergi' dr sakit teruk..kurang skit penderitaan sakit die tuh...smoga die lebih bahagie 'disana'..

gedek! said...

dari Allah dia datang, kepada Allah dia kembali

KittyWorld said...

rest in peace Michael.. kucing sy pun baru mati..:(

habsahharun said...

RIP...(T__T)

bard bahtiar said...

takziah utk encik michael...

grOundnUt said...

@meowwmania : thanks meowwmania ...@_@'

grOundnUt said...

@Mario : orang cakap dia dah tahu tanda dia nak pergi..=(

grOundnUt said...

@KiD : Amin..@@

grOundnUt said...

@achiek : betul tu bro..huhuhuhu..

grOundnUt said...

@gedek! : betul tu uncle..huhuhu~

grOundnUt said...

@KittyWorld : amin..siriously mati?sian...sakit pe tu?

grOundnUt said...

@habsahharun : thanks dude..^^

grOundnUt said...

@bard bahtiar : thanks bro~