Nuff²

Tweet

Friday, March 18, 2011

Gambar-gambar Haiwan yang terselamat dari Bencana Tsunami

Kali ni aku nak post plak tentang haiwan² yang terselamat akibat bencana gempa bumi dan Tsunami dia Timur Jepun..sebab sebelum ni aku ada post entry tentang orang² yang terselamat akibat bencana buruk itu...Kira Fair and Square kalau aku postkan N3 tentang haiwan² yang terselamat di sana...
Cuma kasihan bila ada segelintir haiwan yang masih terselamat akibat Tsunami, tetibe tak de sapa nak claim dorang as a Pet...contoh macam anjing² dan kucing² terselamat...then tak de sapa yang sudi yang datang pickup mereka sebab mungkin owner dorang dah terkorban akibat bencana tersebut...
Ni ada la sedikit shot² yang di kaut dari laci encik google...aku harap animal rescuer juga wujud di negara kita untuk bencana seperti banjir, tanah runtuh...etc...


2 Ekor anjing yang survive setia menunggu bantuan sampai...

Antara detik² yang tak dapat di lupakan bila kucing nya terselamat dari di bawa arus Tsunami

Burung² yang hanyut sempat di selamatkan oleh pasukan penyelamat haiwan

Burung ini tekena tempias Tsunami

Anjing yang sempat mereka selamatkan ketika detik² cemas

Antara kucing yang terselamat dari timbunan kayu dan batu

The dog and the owner save

Anjing yang terselamat dari timbunan kayu²

Terharu bila anjing ini di jumpai

LOST and FOUND



Aku sertakan sekali video ni...korang tengok je lah yer...^^

Voiceover: After the earthquake, the citizens return to their changed town.

Woman: I had a cat, and when the tsunami came, I looked for it. But I couldn't find it, so I had to escape.

VO: When they go into the house...

Man: So what was this room?

W: This was the dining room.

M: That's a tree from outside?

W: Yeah, that's amazing...

W: Ah! The cat's alive! I can hear it!

M: That's great! It looks like it escaped to the second floor when the tsunami came.


8 comments:

rayarani said...

mesti kucing dia takut kn...kesian dia sensorg...

grOundnUt said...

@rayarani : mesti trauma punyer..macam mana la tak takut..time tsunami..tuan dia carik tak sempat...tuan dia pon escape dulu..tinggal dia sorang²..sib bek la selamatkan..kalau tak nyesal tuan dia..=)

ghost writer said...

Tuhan Maha Penyayang pada setiap makhluk-NYA.

Ikah said...

I really hope M'sia also can have such animal rescue team. Mmgla xde tsunami, but flood also big natural disaster, byk haiwan mati tanpa pembelaan..
Kacang: sweet sgt vid tue..terharu plak si gemok tue idup..rasa nak pelok2..

aniline said...

ala kesiannye dye, ketakutan... :(

grOundnUt said...

@ghost writer : betul tu bro..Allah tu maha pemurah lagi maha penyayang...^^

grOundnUt said...

@Ikah : memang sweet sangat..sebab si gomok tu pandai survive...kalau la kacang kat situ, mesti nak peluk² kucing tu..huhuhuh..=(

grOundnUt said...

@aniline : Mana tak takut...malam² mesti sunyi..lapar..sejuk..then dengar bunyi org menangis ke...huhuhuh...@_@'