Nuff²

Tweet

Thursday, March 3, 2011

Ulat Mengulat

Kalau dengar tajuk entry ni rasa semacam je kann...@_@'
Tapi selalu orang gune perkataan mengulat bile ko selalu tak de dekat meja opis korang..paling tidak pon bahasa lainnya ialah berjalan²...
Tapi maksud aku bukan la pasal nak ajak korang jejalan ke...makan² angin ke...
Errkk...cakap pasal makan² ni..ada satu hari aku makan² tengahari ngan bebudak opis...entah macam mana laa..kami time tu kuar macam 12.30 laa..normally, 1 Pm is our lunch...jadi, macam ni di kira mengulat ke??^^'
Nak di jadikan cite, aku plak makan nasik lauk ayam goreng TERBAEKK kat kedai ni...memang aku suke makan ayam goreng dia...amik kuah kari ayam sama seketul ayam goreng bahagian 'breast/dada' (sluurrpp) beserta dengan PAPADOM..perghh..terliur siut..minum teh ais dah jadik faveret aku deii...^^
Makan nye makan ngan mamat korea serta amoi korea, aku pon ape lagi...makan pelahap macam vacum laa..entah camne laa..masa aku kupil² ayam goreng..dah siap settel sudah semua ayam goreng aku sampai tinggal tulang...pelik plak aku tengok satu bentuk ni...
MAAAKKK AAAiii!!!!APokah ini?????

Aduiiisssss...macam mana ulat ni leh ada kat pinggan aku ni??

My gOd!!Korang leh bayangkan tak berapa banyak ulat dah aku makan??!DEMMIT!

Tu pasal la aku pelik, bile plak aku ceduk ulat dalam nasik aku?ada lauk Ulat kaa??rasanye ni ulat sayur ni...then, bile plak aku makan sayur??nak tak nak..terbantot plak selera aku nak makan lagi lepas ni...kengkawan korean yang lain semua bercakap bahasa dorang sesama sendiri..memang aku tak tahu la ape dia kutuk masakan Malaysia ni...
Tapi, itu la hakikat kalau makan masakan di kedai...aku prefer masak sendiri je la kat rumah dari korang dok melantak sampah sarap yang terselit dalam makanan korang...
Orang kedai tak de masa nak basuh² sayur..dorang men campak je dalam masakan masa masak..that's y sometimes dalam makanan kita ada terselit pasir² atau batu² kecil...aiikk?Dari mana la agak nye sampah sarap ni datang ye...Aiizzz....

29 comments:

Angel said...

omg ...
gelinyaaa ..terbantut nak lunch ...
tapi cam funny wakakaka ...

VIVIAN said...

sblm ulat mkn kite..biar kite mkn ulat dulu..hahaha kidding...takat ulat sayur sye ok lagi..kalau ulat taik lalat..errrrk....

Cat-in-Sydney said...

Uncle Kacang,
Protein tu! Lazat! *vomits* purrrr....meow!

m4rilyn said...

tu dah lam 'today's' special menu :)

Rosmawati Yusof said...

uh... tp dah termakan, nak buat camnerkan.. redho ajerlah..

meowwmania said...

euwwww.....gelikkkkk!!

bard bahtiar said...

auwww...geli i nyahhh...!

KiD said...

hoiitt..!!! hahaahaa.. syiut.. aku baru pas makan malam laaa.. adooiii.. ko goreng je ulat tu weh.. aduiii.. macam tak confiden je kalau makan laju2 nih... aku punya perut ntah brape banyak ulat daaa.. hahahhahaa

habsahharun said...

gulp...

ghost writer said...

peh..kena kat aku memang terhambur kata-kata pedih menusuk tulang belakang pemilik kedai lar gamaknya...

Mia Liana said...

eeee gelinya.... ulat mana ada zat...

Isteri Yang Comel said...

adeh gelinyer.... putus selera tengok ulat tu..

Cik SHiNJU said...

yarks..kalau aku sure muntah dah..
ape la peniaga camtu tau nak untung jek tp kebersihan x jaga..

grOundnUt said...

@Angel : isskk..suka plak si Angel ni yer??ingat best ke makan ulat??^^'

grOundnUt said...

@VIVIAN : blerrrghh..ulat sampah jangan sebut laa...geli nyah!^^'

grOundnUt said...

@Cat-in-Sydney : Vomit kacang macam nehh..^^'

grOundnUt said...

@m4rilyn : tu la pasal..rasa macam serik nak makan kat kedai luarr nii...@_@'

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : tak haram tak pe...kalau yang haram lagi tak terkataa...=3="

grOundnUt said...

@meowwmania : Kucing pon tak makan benda dah berulat²,dia pon geli..auuuwww...^^'

grOundnUt said...

@bard bahtiar : LOL~^^

grOundnUt said...

@KiD : hahaha..betoi tu bro..suh bini ko masak je la kan...daripada telan ulat² ni bek telan air tangan bini lagi bagus!^^

grOundnUt said...

@habsahharun : BIG GULP~ @_@'

grOundnUt said...

@ghost writer : Kes macam ni kalau kita mengadu cam mana pun, dorang tetap wat bodo je..=(

grOundnUt said...

@Mia Liana : hahahaha..geli kan..kalau nak makan ulat, gantikan dengan kultur hidup macam Yakult...^^'

grOundnUt said...

@Isteri Yang Comel : hahaha...sapa² yang tengok gambor² ni memang rasa meloyakan..errrkkk~

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : tahu tak pe...bukan kedai mamak je rasanye hotel pon macam ni gak...uiiiii~@_@'

Apisometres said...

dem.. dem dem.... ko xhamun sitokei tuh? wargh... tkt aku dh nak mkn kat kedai dah.. klu jd kat aku, mau hadoken dan opticblast aku bagi kat kedai tuh.. ><

grOundnUt said...

@Apisometres : tu la pasal apis..kalau kat Mok su ko leh plak layan..kan kedai Moksu tu dah di gelar 'Hikayat Warung Lalat'??

Setia makan tengah hari di kedai Mok Su SS19..^^'

nor afaniza said...

tgh2 mkn syur tgk2 ada ulat lam syur..aku dh nk hbis mkn tuh..msalah aku sndri msak lak tuh..aku xtau la ulat sayur ke ulat sampah nih..kbetulan sampah umah aku berulat,,aduyaii..xtau la nk ckp..tawakal je pd allah..