Nuff²

Tweet

Thursday, March 10, 2011

Kucing Tamak Selalu Rugi, Bagai Manusia Dengan Bayang²

Citer pasal kucing memang tak pernah lekang kat dalam blog kacang ni...
Ada masa² jugak aku bercerita tentang Kitty sekeluarga...maklum lah, tak semua pembaca blog dalam page ni sayangkan kucing, takut bosan la plak kan....lagipun, masa tidak mengizinkan...
Berbalik pada entry kali ni aku nak citer sikit perangai Kitty sekeluarga...sape yang agak tamak dalam keluarga si Kitty ni?
Ape perasaan korang (yang ada Kucing di rumah) bile buat perangai di dalam rumah tatkala aku sedang beristirehat sambil tengok TV?Haaa...ni peel Kitty sekeluarga bila aku bawak balik like a bar of Snickers...macam² telah berlaku...
Entah apa la yang menarik sangat pasal coklat ni...padahal dorang sendiri dah makan kenyang teramat sangat...maybe dorang nak tarik perhatian dekat aku supaya aku amik peduli tentang perihal keluarga si Kitty ni kot?Aku ni plak, beli pon kadang² ada mood nak makan...kalau tak makan tu alamatnye sampai expired lahh...tapi jarang la berlaku...sebab aku ni pon spesis 'vakum' jugak...ahahahaha...^^'

Hmmm...ni la si Pencuri coklat ku ini...Nakai nye si Sappy ni...

Aiikk???Dah kene halau ngan Cindy??Cindy plak nak conquer coklat aku ni...isk~

OoOoO...nak coklat ye??Nah amik ni!!!>,<"

Lepas kene sergah, si Cindy pon blah...ape lagi..peluang si Sappy la untuk coklat tu...^^'

Tetibe si Marble ni amik peluang nak buli Sappy...memang Sappy takut gile ngan Marble..Maklumlah...macam 'Zainab'...

Sib bek Sappy sempat elak..kalau tak dah kene penampar si Marble tu..hehehe...

Haa...nak sangat tadi kann...bile bagi tak mau plak makan...Boleh makan ke si Marble ni??hehehehehe^^'

Kitty terliur la plak...tapi takpe..hari ni hari kau...esok plak hari aku...ehehehe...^^'

Ni geng² beralah...semua tak larat lagi nak fight sebab coklat...

Sekarang Sappy tamak...nak rebut bOLa ngan Inky plak..."Tengok lah rantai Blink² aku!Aku lah nigger kat dalam rOmah ni.."

"Yeah!Finally, aku yang dapat semua toys ni...." Sappy lepas ni jangan tamak lagi yer..kita tu masih kecil...masih junior dalam keluarga Kitty...

Haaaa....ini lerr hari² aku nak kene mengadap kalau ada benda baru....contoh macam keropok,coklat,gula²...aaaiizz...ni lah perangai Kitty sekeluarga yang sebenar...nak perhatian rOpernyer....^^

12 comments:

Rosmawati Yusof said...

Amboi, makan coklat sambil main bola, yer..gojes betul kamu...

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : hahahaha..rasanye dorang ni memang taste tinggi...aiiizzz...^^'

meowwmania said...

hehe..suka lah tgk gmbr bebudak ni semua, cantik!

main ngan coklat tak per tp jgn makan taw..coklat bahaya utk kucing ;)

Angel said...

amboi blink2 ...
seronok diorang bebas bermain ..
ehhehe ... siap rebut2 coklat lagi ..

grOundnUt said...

@meowwmania : hahahaa...ye la kan..dorang ni memang nakai...sampai tak sempat nak pantau apa²...cuma memang kacang tak bagi makan coklat pada dorang..eheheh..^^'

grOundnUt said...

@Angel : padahal tu coklat kacang punya...memang notty dorang ni..^^'

habsahharun said...

comel memasing...nak mkn snickers plak ye..tinggi selera nampak..

V said...

uitt..inky taknampak muka..bola je menyerlah..hahaha

balang tu tak jatuh ke sebab mereka ni..umah saya takdapat nak dihias la..sama mcm ada budak kecik..hehe

anis said...

pergh, curik snickers tu...haha
mcm capuk, slalu curi mknn org, tp bknnya dia lalu nk mkn pon, saje je...ngehehe

grOundnUt said...

@habsahharun : hahahaha...tu la pasal...padahal kucing stray je kan..taste memang tinggi..^^'

grOundnUt said...

@V : hahah..buat masa ni memang kacang dok pantau aje kegiatan dorang..sometimes terlepas pandang jugak...balang akan terbalik je...tak pernah jatuh ke lantai lagi...^^

grOundnUt said...

@anis : Dorang ni saje je jeles tengok kacang makan snickers..tu pasal dorang nak sorok tu...geram gak ngan si Sappy tu...@_@'