Nuff²

Tweet

Thursday, March 24, 2011

Notis: Haramkan Pemakaian Tudung???

BERITA GEMPAR,

Baca sampai habis, sedih rasanya. Apa nak jadikkkk dengan Malaysia hari ini


Monday,March 25, 2011 10:31:38 AM
Subject: Haramkan Pem
akaian Tudung

Haramkan tudung?? Baca sampai habis, pastu komen isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di malaysia. Ahli-ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di ipta dan ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor kesihatan.

Ini kerana pelajar pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini.

Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yg kurang dan menyebabkan kepala yg melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yg tidak memakai tudung.

Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik ni sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yg sekiranya tidak deteliti tidak akan nampak.adakah kerajaan malaysia takut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadap singapura yg memberhentikan 2 org murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah.

Ape susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja kan.sekarang ape sudah jadi paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.

Sekarang malaysia sanggup mengHARAMKAN pemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapat berbuat apa apa dengan isu ini.

Bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia UIAM).International islamic university malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi.universiti ini dahulu yg mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan
universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa MALAYSIA sekarang ini

MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama islam. kiniboleh mengharamkan pemakaian tudung di malaysia yang kita semua sudah maklum sebagai seorang wanita islam wajib
memakai tudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkan agar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun ape-ape reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. adakah malaysia sudah lemah... .

pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan
menghantar notis ini ke sekolah-sekolah.

Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-

1)TUDUNG SAJI

2)TUDUNG PERIUK

3)TUDUNG TERMOS

4)TUDUNG CAT

dan bagi jenis TUDUNG BOTOL yang selalu menjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian.^^'


>kui kui!! kena kena!!

Ape lagi...jangan la marah aku sebab notis sengal ni!sebab aku dah kena dulu dari korang!wakakakak...

Takkan nak kena sorang² je kot, ape lagi...re post la kat blog korang...keh keh keh!!^^'

16 comments:

sanyo osaka said...

uhuhuhu...hampeh jerk benda nie..terkena daku..WAKENABEB...uhuhuh

Dakota said...

heheheh dah agak dah, takde maknenye nk haramkan tudung huhuhu ...

Mario said...

hahaha....tudung botol bila nak tahu bole ke tak?ekeke

ghost writer said...

kajian yang memperbodohkan islam..

grOundnUt said...

@sanyo osaka : hahahahaa...kena dalam blog tak pe..jangan kene dalam wakenebeb!ekekekeke...^^

grOundnUt said...

@Dakota : LOLZ~

grOundnUt said...

@Mario : wahahhaha...entah sampai bile la dorang nak kaji..wakakkaak..^^

grOundnUt said...

@ghost writer : kalau ianya betul, memang aku rasa bodoh jugak if ada orang yang mengikuti kajian seperti ini..^^

jutawan jenal said...

siyes, aku nk mrh je menteri2 tu... last2 terkena... wakakakakaka

Ikuti kisah Kontot the Cat di sini

hannie_luv_vespa said...

eh..eh..nk copy paste leh?
best niyh...akan dilink ke blog kamu?
leh x?

KiD said...

tiba-tiba gua rasa macam nak cekik2 si kacang tanah nih.. hahhahaa
Aksi Belajar Meniarap

grOundnUt said...

@Jutawan jenal : hahahaha...tu pasal kene baca sampai habis dulu..ekekek..^^'

grOundnUt said...

@hannie_luv_vespa : boleh²..sila² pedajal kan kengkawan kita...wakakakak...^^'

grOundnUt said...

@KiD : ahahaha..sabau yer bang...hahahaha...^^'

Cik SHiNJU said...

Ko penah kena lempang dgn kelajuan roket x? :P


Aku nak post kat fb..hikhik...

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : Adessss....ni kira kalau berjumpe ni sure kene lempang gaya² kelajuan roket la ni???hahahaha...^^'