Nuff²

Tweet

Tuesday, March 1, 2011

Tutti Frutti FROYO

Korang pernah tak dengar froyo?bukan poyo tau..tapi froyo...
Froyo means Frozen Yogurt...tapi dia bukan ais krim tau...nampak je dalam gambar ni macam aiskrim...tapi ia tetap bukan ais krim...
Ia ialah yogurt yang telah di bekukan sehingga menjadi seperti aiskrim...tapi ia tetap bukan ais krim..(berapa kali nak ulang daaaa...)@_@'
Maksud aku kat sini, dia tiada bahan perasa atau gula seperti ais krim..Yogurt kan masam²...bukan manis..sesuai untuk orang² yang tengah diet...biasa aku tengok Runaway model majoriti mengambil froyo sebagai diet dorang..tak kira la froyo apa jenis pon...
Cuma kat sini, Tutti Frutti telah memberi korang peluang untuk mengambil dan menghias sendiri froyo korang kat dalam cup..macam aku sempoi aje..ada kacang pon dah cukup sedap..kacang tu penting..tu pasal la aku nye blog nama pon kacang tanah...^^'
Kalau nak ikutkan, kat Tutti Frutti ni, dorang timbang dorang nyer Froyo tu tengok kalau seratus gram dalam beberapa Ringgit Malaysia...selagi mampu, tambah la sesuka hati korang nye flavour macam kacang, buahan, chocolate rice, M&M's dan macam² lagi...
Macam aku, dari awal dah cakap..sekadar kacang tu ok lagi laa..chocolate chip...atau banana...sebab aku tak de sangat nak makan sampai tak hengat dunia contoh macam Buffet yang aku makan itu hari...ekekeke...^^'
Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal FROYO ni, leh la masuk link Tutti Frutti Frozen Yogurt
yang ade kat area aku ialah di Time Square je la kot..tak sure..leh tengok balik link tu...^^'

This one is dari Time Square

Aku suke kacang dan choclate chip!^^'

Lazartt!bek korang cubaaa...^^'

Yang ni dari cik Google, dia nyer special ada letak strawberry lagi...hahaha..jOm makan FROYO!^^v

16 comments:

Isteri Yang Comel said...

wah nampak sedap

Angel said...

sdpnye froyo ... jom p mkn froyo ramai2 ^^

Gimi said...

sedapnye....emmm

meowwmania said...

alaaa...kat sini takde :|

KiD said...

froyo ade kat bangi jer.. huhuhu

Papa meow said...

nampak menyelerakan sungguh hehehe

kacang tu yg menambah sedap

yummy...

Cik SHiNJU said...

Ko memang suke wat aku terliur kan..
Ade artis buka cwgn Tutti Frutti ni kat Bangi..pe nama dia ntah..yg blakon filem anak mami tu..

grOundnUt said...

@Isteri Yang Comel : memang shedap!boleh cuba..^^'

grOundnUt said...

@Angel : Angel nak belanje kacang ke??^^'

grOundnUt said...

@Gimi : apo lagi...moh la ke Tutti Frutti stall..^^'

grOundnUt said...

@meowwmania : sekali sekala tuwun kL..singgah la makan Tutti Frutti..^^'

grOundnUt said...

@KiD : tu yang terdekat dari tempat mu brO?^^'

grOundnUt said...

@Papa meow : ehehe..suke kacang gak ke?memang terbaekk lah makan kacang sama froyo..yoyooOO...^^

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : Ye ke?Anak mami?momee monster nyer adik beradik la kot..ekekek..^^'

habsahharun said...

dah makan ni tadi..1st time..hehehe..kat shah alam seksyen 13...

grOundnUt said...

@habsahharun : Stylee!!memang shedaaaapp tak terhingga...^^'