Nuff²

Tweet

Monday, March 28, 2011

Steamboat Johnny Restaurant

Haaa...lama plak aku tak update N3 pasal makan² ni...jangan plak korang kaitkan aku dengan imej diet ok...bukan ape, aku tak berkesempatan nak update pasal makanan ni....nak kata tak pergi makan, hari² memang perut aku terima makanan...^^
Kali ni aku nak citer sikit pasal makan makanan ala² steam boat..tapi bukan buffet lah yer...before this aku pernah buat satu entry pasal makan steamboat kat YUEN RESTAURANT...
Haaa...kali ni bukan dekat yuen lagi,dan bukan ala² buffet...kali ni aku jenguk² plak kat Johnny Restaurant..pernah korang dengar tak tempat ni?Aku rasa sure korang familiar dengan steamboat ala² set ni...biasa outlet Johnny ni terdapat di Time Square, tak silap aku tak semua Jusco AEON pon ada gak...BB plaza...tempat² yang aku first pekena steamboat Johnny ni kat Mines Shopping Mall...tapi macam biasa laa, aku rasa yang kat Mines tu dah lama tutup kot...@_@'
So, berbalik cite pasal makan² steamboat ni, kat Johnny ni tak boleh la nak wat perangai macam kat Yuen..main amik tak tentu hala..sebab kat sini bukan la buffet restaurant..so maknenye, kita kene order lah...sama ada order set or ala-carte...Bagi aku la...aku cadangkan kalau sesapa yang biasa keluar dating berdua²-an tu, sini memang ada pekej steamboat untuk 2 orang...tak de la mahal sangat pon..korang bajet dalam RM29.00++ net..tu untuk 2 orang..untuk 4 orang pun ada...
Kalau nak cari port yang menarik biasanya ialah outlet yang kurang customer..masa ni baru korang rasa privacy..nak sembang bunga² pun mesti tak de hal nye..tapi kalau korang lepak kat outlet yang ramai customer..nak sembang cintan-cintun bunga² pon partner korang tak leh dengar...hahaha...tapi itu lah hakikatnye..kalau restaurant yang sangat busy...^^'
Waktu busy ialah waktu makan malam...jadi korang yang couple² ni rajin² la datang awal sebelum ramai nye orang kat kiri kanan korang...bagi aku la...soal privacy ke, soal ramai customer ke...semua tu tak jadi masalah untuk aku..sebab point aku kat Johnny ni hanyalah menikmati steamboat dan bukan ler nak menyembang² lepak² ngan kengkawan or partner...lebih baik lepak mamak..ekekekke...^^
Agak² berapa bintang la aku boleh bagi untuk Johnny nyer service?aku rasa service yang biasa aku dapat aku boleh bagi 5/5 star!
Dari segi makanan...food serving...hmm...kelazatan nye boleh bagi 4/5 bintang aje lah yer...tapi tu selera aku laa...aku tak tahu plak korang camne kan...^^'
Ape lagi...jOm la ber-steamboat di Johnny Restaurant!! \^0^/

Ini pelengkap set untuk 2 orang..ada cendawan, udang, sotong, ayam,bebola ikan,sayur² dan tofu serta soo hoon dan telur...^^

Panas kan sup dan masukkan segala mak nenek dalam periuk berasap tu..^^

Tengah tunggu sup mendidih...^^

Sos yang di sediakan...

Sayur hijau yang segaarr...demm lazarttt!!=9

Haa...kacau² tengok ada yang dah masak...

Pergggghhh!!!Terbaeekkk dari ladang!

Udang yang merah boleh lah di hidangkan...

Siap!Tofu with sayur²-an serta soohoon..^^

Terkorban juga udang ini akhirnya....siaan dia, di bogelkan oleh aku..tinggal baju dia je la dalam mangkOk tu...eekekeke...^^

Puas hati aku...habis juga segala jenis makanan dalam periuk besar ni untuk 2 orang...slurrpp!!^^



14 comments:

Rosmawati Yusof said...

Mak ai... terliur dibuatnyer...

Dakota said...

yummy ... nom ... nom... nom.. nasib baik dah lunch huhuhu ..

hentakbelipat said...

camne doh nak masukkan mak nenek dalam sup tu..ngeri gile

Cik SHiNJU said...

Oit...ape dosa aku kat ko ekh?
Selalu jek dera tekak dan usus aku..
sob :'(

KiD said...

waaaaahhh.. sedap nampak.. lama kid tak makan steamboat..
Lawak Call Customer dari Shanghai

ghost writer said...

layan sayuran jugak kamu ya GN..

bagi licin,semuanya khasiat tuh

Ikah said...

sedap sungguh..tambah2 kalo ada org banjer..huhu

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : Kalau part makan ni memang akan terliurnyer..ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Dakota : nampak sedap kan..ekekeke..^^

grOundnUt said...

@hentakbelipat : LOL..^^'

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : kalau bulan posa lagi terasa eh...mesti terliur nyer..ekkeke..^^

grOundnUt said...

@KiD : huaaa...ape lagi bro..bawak bini dan anak makan kat Johnny!pasti nak lagi..^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : dulu tak suke makan sayur..bila dah tua bangka baru terkial² nak makan...(jangan tiru cara aku)^^'

grOundnUt said...

@Ikah : Amboiih..Ikah bile nak banjer GN?ahahaha..gurau je..^^'