Nuff²

Tweet

Monday, March 21, 2011

Cats Disaster

Ingat nak cite pasal Tsunami aje..rupenyer, kat umah aku pon dah kene jangkitan 'Tsunami' sebenarnye...tak sangka plak la ada Tsunami melanda umah aku tempoh hari...

Ni pun gara² si Kitty sekeluarga la...aku tak boleh nak salahkan 100% pada mereka..mungkin hari Ahad itu hari, aku tak de kat rumah atas urusan bekerja...jadi mungkin ini balasan pada aku bila kucing² yang di tinggalkan kurang kasih sayang...adesss...betul ke mereka ini kurang kasih sayang lalu memprotes sebegini rupa??

Aduiihh...abis lah biji saga aku!!

Ni mesti keje si Cindy ni...waaaaaaaa...

Tengok gelagat dia...bukan main seronok main sorok²...>,<"

Dah di beri bola yang sebesar itu, biji saga jugak di pilihnya...

Dah start la tu...panggil plak geng² lain...

Time ni dah kene marah....bukan main tak kisah....

Bila dah kene marah....tahu la plak nak sorok bawah lemari kasut...sib bek la Sappy pujuk dia keluar....

Malam tu memang aku pisahkan dorang tidur...si Sappy tidur dalam cage, si Cindy kene tidur kat luar...memang layak menerima hukuman ini...
Marble, Inky dan Kitty plak...dorang memang behave sikit berbanding si Cindy yang agak nakal since dia kecil lagi....

Ni lah perangai Kitty sekeluarga kalau korang nak tahu...

(╥_╥)

32 comments:

Dakota said...

cindy tu comel betul, nmpk dia ni cerdik sangat, bila dah cerdik mmg dia akan noty ... geram btl ..

SugarChocs said...

comel..... :)

Tuan Putri said...

wah! lama xnmpak biji saga...heheh

ghost writer said...

apa kata lepas nih ko suruh dowang tuh kutip dan kemas balik yang dah dowang sepahkan...

haha...pakat kebil2 mata jer lar dowang.

mario said...

susah weh nak cari biji saga skrg ni...kat mana ko amik tu...

Rosmawati Yusof said...

Dia belajar mengira tu...

meowwmania said...

hahahahah....

mmg sonok lah dpt main mende alah tu, baik tak pecah pasu kaca tuh :D

Az said...

hehehe seronok diaorg main biji saga...dh bosan main bola..nk new toys tuh bro..

PUCCAnis said...

cumil n klaka la cindy nih..hihihi..nk picit2 je rase..hahaha

Cat-in-Sydney said...

Uncle Kacang,
Mula2 gempa sebabkan vase terbalik, lepas tu jadi tsunami saga ye? Seronok main tu. Nasib baik dia tak main saga seremban ke, hoki saga ke.... purrr...meow!

Intan Maizura Ibrahim said...

tingat zaman skolah rendah suke kumpul biji saga kt belakang skolah
sy cuke cindy..she gojes la

Juz Call Me Sharz said...

habes satu umah..hukhuk..nakal budak2 tu eh..

KiD said...

hahhahaa.. nakal sungguh... bek hang check cindy kut2 ada telan sebijik dua bijik saga..
Deejay Radio Baru!

syafiQakarim said...

comel dan nakalll.
haha

achiek said...

cindy tu bkn memberontak tp saja nk amik perhatian dr korg...nk tnjuk yg die dh besar n dh pndai memanjat...hehehehe..so cute la drg nie...

Just Call Me V said...

wa comel! saya tak berani la nak hias barang kaca..takut jatuh...huhu nangis air mata darah pun tak guna..hehehe nak letak gelas ats meja makan pun pikir dua 3 kali...lepas minum terus masok dlm sinki..

grOundnUt said...

@Dakota : kucing 3 kaler memang cerdik...^^

grOundnUt said...

@SugarChocs : Thanks dude...mereka comel² belaka..^^

grOundnUt said...

@Tuan Putri : Penat tau kutip dekat kawasan air terjun...waaaaaa..=(

grOundnUt said...

@ghost writer : ahahah..kalau la dorang ni jenis pandai kemaskan balik..memang senang hati je aku malam tu..ekekeke..^^

grOundnUt said...

@mario : dekat kawasan air sungai..ada byk biji saga bertaburan..balik tu lepas kutip aku tapis habuk² baru cuci sampai berkilat..tu la menjadi idaman si Cindy tu..aduuss~

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : Tak pe laa...nanti kacang belikan diorang sempoa senang sikit nak congak...eekekek..^^

grOundnUt said...

@meowwmania : hahaha...tu la pasal..dorang ni jarang nak pecahkan pasu or any kind off glasses kat rumah tu...^^

grOundnUt said...

@Az said : ahahahha,everyday bagi dorang is new toys, new place and new enviroment...tu pasal makin hari makin buas~^^

grOundnUt said...

@PUCCAnis : Memang patut kene picit pon si Cindy ni..tunggu dia gemok nanti, siap la kene buli..ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Cat-in-Sydney : hahahaha..betul tu...hokey saga memang dah biasa dorang main..sampai keeper terlepas biji saga keluar rumah..bersepah biji saga kat luar corridor...^^'

grOundnUt said...

@Intan Maizura Ibrahim : ahaks..kan zaman bebudak pompuan suke main batu seremban....tu pasal si gojes Cindy nak cuma main tu..^^

grOundnUt said...

@Juz Call Me Sharz : tu la pasal..sib bek la pasu biji saga...kalau pasu pokok yang ada air..abis la tumpah..tak sempat nak ternak jentik² dalam rumah...ekekekek..^^'

grOundnUt said...

@KiD : ahaks..buat masa ni aku cek memang tak de plak dia tertelan biji saga...hehehe..^^

grOundnUt said...

@syafiQakarim : Comel dan Nakal adalah pakej lengkap untuk Kitty sekeluarga...^^

grOundnUt said...

@achiek : Ahaks..betul tu bro..memang dorang ni suka tarik perhatian kepada semua...^^

grOundnUt said...

@Just Call Me V : Agak bahaya kalau nak hias rumah if ada banyak kucing kan..^^