Nuff²

Tweet

Thursday, November 18, 2010

Another Homeless Cat

Kadang², kaki aku ni gatai sangat nak melangkah di corong² lorong area umah aku...entah mungkin aku ni tak heran pasal persekitaran la kot..so aku pon pedulik apa untuk melalui laluan² tu...
Entah macam mana la satu malam ni...aku dan si cOmel bersama keluarganya berjalan² bersama aku merentasi laluan² yang aku cakap kan tadi...
Sesampai kat area gelanggang badminton, ada la gak kelibat² mamat² indon yang suke menyangkung sambil layan 'suria' sebatang dua dengan bau²-an asap ala² ketapi tu...
perhatikan juga di sebalik kelibat mereka ada kelihatan sebuah kotak kecik..lebih kurang kotak katon susu tin...
Ya Allah! ada lagi mangsa² buang bayi!cuma yang aku nampak hanya sekor aje la melingkar dalam kotak tu...yang beshnye, indon² tu buat donno aje ngan kotak² tu...tapi aku tak boleh buat donno lagi sebab kotak tu dah dipenuhi semut api!!>,<" Marah betoi aku ngan sikap manusia² yang hanya tahu dan tengok aje...at least, if u guys tak mau bela kucing tu pon...kuarkan lah dia dari kotak yang penuh semut api tu!@_@' Aku pon dukung la dan buang sikit semut api yang cuba nak hurung keseluruhan kotak tu....maklum laa..ada yang perihatin beri dia makan 'kek buah' plak dalam kotak tu..satu kebaikan juga tu..thanks man!^^ Then, aku terpaksa la letak balik dia dalam kotak tu...sebab, aku bersama² dengan family si cOmel..rasa tak besh la plak kan...so kami pon kuar makan...dalam hati berniat...kalau jumpe balik anak kucing ni, aku akan bawak naik rumah...(takut jadik macam kes si cOmOt, niat tak kesampaian)=( Alhadulillah, Balik tu...kami tengok ia masih tidur di dalam kotak tu...tapi semut masih lagi cuba nak hurung dia..mungkin, dia seekor aje yang masih ada dalam tu...mane pegi adik beradik dia yang lain??ada orang berkenan adopt ke??yo lah tu... Ok la..malam tu juga la aku bawak 'si kenit' ni naik atas..berjumpe dengan ahli 'keluarga baru'...Biasa laa...memula berjumpe tu, si kenit ni asyik kene buli je...pakat ramai tak suka dia..huru-hara keluarga Kitty malam tu...tapi tak pe laa..aku tetap berniat nak bela dia...Ralat rasa sejak kehilangan si cOmOt yang berkurap tu, Tuhan replace satu nyawa untuk aku jaga...thanks to the God...

The New Kid in the house.

21 comments:

chenta said...

comelnye!

grOundnUt said...

@Chenta : baby lagi...rasanye dia masih dalam 2-3 minggu gak neh...@_@'

che sha said...

bro..
comey laa si kenit neh :)

grOundnUt said...

@Che Sha : Cadangnye memang nak adoptkan pada orang..tunggu dia gemuk sikit..kot² la ada orang nak kan...actually dia ni gagah berjalan walaupun dia masih bayi...^^'

angel said...

idung pink ... comey kan ..

grOundnUt said...

@Angel : betul tu...comel sebab dia lain dari yang ada kat rumah tu...ekekeke...^^'

mario said...

comel le...

grOundnUt said...

@Mario : baru gak amik dia...masa jumpe dia comot gak la..tak terurus...sekarang tak mandikan dia..bersihkan dia ngan tisu je...^^'

Lizzie Yasmin said...

alahai comel nya N3 NIE... penuh usaha,, hehehe... moga si kenit dapat buat u happy...

grOundnUt said...

@Lizzie Yasmin : Thanks Lizzie,memang rasa kesian sangat tengok dia tidur dalam kotak tu yang dipenuhi oleh semut api..bertuah nasib dia baik la malam tu...^^'

achiek said...

comey nya...aku ase kan beb..elok ko bela jer..npk muka cerdik jer die nie...tggu die besor skit pstu ko sunatkan laa..xyh bg die branak or gtl nk kwen..cantik btl muka die..

Irnie said...

cik kacang.. bleh tak klu tak letak photo kitten yg kiutmiut to kat sini.. saje nk suruh orang dtg kn..??
(marah tak reda lg nih..)

grOundnUt said...

@Achiek : haaa...buat masa sekarang ni aku bela dan jaga dia elok² kasi gemOk..mane la tahu kOt² ada orang nak amik bela ke..sebab dia ni nampak comel agak weh..^^'

grOundnUt said...

@Irnie : hahahaha...saje je nak suh irnie jenguk² blog ni...mane la tahu..kot² terselit citer kuah kacang lagi...OOoOOopPpPss...!!tak sengaja...=p

Papa Hero said...

alahai ciannyer dier....hu hu hu

grOundnUt said...

PH :Cian sebab dia kene hurung semut api dalam kotak tu...orang buang dia dalam kotak susu.tapi entah mana la pergi adik beradik dia yang lain??huhuhuhu....

Irnie said...

groundnut si kacang tanah yg kejam ;p

tiNy ShamRock said...

comel nyaaaaaaaaaa.......sian dye owg buang.sampai hati betul...

grOundnUt said...

@Irnie :sedapnye kuah kacangg....yummy...^^'

grOundnUt said...

@tiny shamrOck : tu pasal la...mungkin orang tu tak sayang kucing kot..tu pasal la dia buang...ekekeke..^^'

Anonymous said...

sedeynye..mekaseh sbb prihatin ye..

- chulakitty -