Nuff²

Tweet

Tuesday, November 9, 2010

Canon Lens cheapers!!

Hahahaha...
Aku ni memang minat nak beli lense camera...tapi kalau tengok harga lens beratus² ringgit terasa macam lebih baik aku bayar sewa rumah dari beli Lens yang mahal² tu...^^
Tapi kali ni aku nak citer sikit pasal satu lens murah yang member aku beli...dia cakap kat aku dia beli secara On9...
Harga Lens ni dalam lebih kurang RM89...percaya atau tak??aku dengar pon terkejut la gak...
Sebab aku memang nak carik lens yang murah²...tak sangka la plak kawan aku ni dapat RM89 hEnggEt...

Kalau tengok ni memang terliur ehh...

From the tOp

So aku pon tanye la kawan aku...If aku nak order secara On9 beli dari dia bleh tak??Dia cakap ok aje..dia pon tak mo la makap duit aku..ye laa..kengkawan kan...sharing is caring...so aku pon minat nak bayar siap² la memandangkan duit masih berkepuk dalam poket aku...
RM89 tak jadik masalah untuk 24-105mm...
Jadi..dia pon bagi la aku sample Lens dia ni..siap bersarung lagi tu...eh..ringan la plak lens Canon ni...
So dia pon cakap pegang elok² sebab lens dia ni sensitif...ok la..barang murah nak kene jaga bebaik...aikk...macam tu plak...@_@'
Then dia pon suh aku buka cover lens tu....cam harem kannn....!









Rupenyer bukan lens Canon yang sebenar...Ni mug ala² lens yang dia beli dari Ebay...tu pasal la dia ada cakap..lens ni boleh siap simpan air kat dalam nye...hAremm sungguh...terasa teraniaya....huhuhuhuhuh....

10 comments:

angel said...

aku pon teraniaya jugak cehhh

grOundnUt said...

@Angel : anda pembaca tegar blog ini harap bersabar yer...hehehehe...^^'

kerangRebus said...

shiuttt je..baru nk mintak orderkan sebijik utk beta..aih..tuan hamba ..men2 lak eh...

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

pastikan dulu info tu betul dan sahih, baru decide nk beli ke xmau..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

grOundnUt said...

kerangRebus : ehehehehe...tahu takpe...tapi kiut kan...ngeheheh..beli²...^^'

grOundnUt said...

@BLADE EDGE : hahah..thanks beb...aku bukan ape..saje nak kongsi² citer lawak..kengkawan opis yang beli neh...heheheheh...tapi mmg kiut la..aku pon nak tangkap satu...^^'

mario said...

cittt...aku baru nak order 1...ingatkn nak beli lens murah ni dulu sblm aku beli body dia...hoh!wakaka nak marah pun tak jadi...ekeke

grOundnUt said...

@Mario : ahahahha...tu ler pasal..ingat nak wat koleksi² lense laa...sebelum ada bOdy ni ler masanye beli barang² muroh...sekali hampeh...wakkakaa...sabar yer..gurau² waktu petang...^^'

SANYO OSAKA said...

hahahaha..serius lawak...terkene lagi..hahahha

grOundnUt said...

@SANYO OSAKA : sabar yer...hari ni hari jumaat...^^