Nuff²

Tweet

Thursday, November 25, 2010

Prudential Insurance

Bile cakap pasal Insuran...ada orang rasa macam malas nak amik tahu..malas nak dengar...dan malas segala² malas...
Macam² alasan di beri kalau tak mo dengar sikit pon tentang penting nyer insuran dalam hidup kita tak kira la insuran diri, Insuran kete/moto, Insuran keluarga...aiiz...macam²...@_@
Aku menulis ni bukan nak jual insuran ke atau nak boikot tentang insuran..tapi aku cuma nak kupas sedikit...perlu ke Insuran dalam hidup kita ni??
Kalau nak ikutkan la...other country, kalau nak pergi hospital...tak de insuran..tak boleh amik ubat...yep!Itu lah penting nyer insuran...
Sebab pe, once bile ko dah sakit..tak termampunye ko nak bekerja...jadi Insuran lah penyelamat dari segi perbelanjaan setiap ape yang kita buat sama ada medical check-up or any of Operation...That's y kat negara luar dorang utamakan orang yang ada Insuran..pernah tengok cite² mat salleh tak?haaa...macam cite ER,CSI...ada gak dorang selit² tentang penting nye Insuran dalam hidup...
SO ape kata korang Klik sini untuk melihat sendiri PRUDENTIAL FUND PRICE of Insurance...

Pssstt...sekali lagi..
Penting tau Insurance ni...
^^'


Setiap orang pasti ada kad insurance untuk membuat rawatan

15 comments:

angel said...

betul sngt setuju

grOundnUt said...

@Angel : ape kata kamu click link tu...ekekekek...^^'

Mario said...

aku dah beli...

Cik SHiNJU said...

belum beli..huhuh :p

grOundnUt said...

@Mario : terbAeekk!!2 thumbs up~ ^^

grOundnUt said...

@Cik Shinju : haaa...pikir² kan lah..ekekek..^^'

biskut said...

prudential memang diyakini sama macam takaful.Tapi aku takde kad sebab aku secara auto ditanggung sepenuhnya cuma bayar dalm payslip jer.

grOundnUt said...

@Biskut : ada dapat biskut free tak???ekekekek...^^'

kerangRebus said...

penting ke tu..haih..da keje nnt i beli insuran eh :D

grOundnUt said...

@Kerang Rebus : ponting ni...even my family pon using An Insurance since I was a Kid...^^'

Irnie said...

selamat petang kacang..! aik? kacang pn kene ade insurans ek.. ohho da maju ek skrg.. ehhe sy pn da ada medical card tu.. saje nk gtau.. ahaha.. :P

grOundnUt said...

@Irnie : ekekekek...kacang pon mesti la ada insurance...maksud kacang..'Kulit' lah satu² tempat perlindungan kacang sekeluarga...ekekkeke...^^'

Pencacai Alim said...

insuran pnting..tak tahu bile musibah melanda..

grOundnUt said...

@Pencacai Alim : betul tu bro...di luar jangkaan...ehhehee...^^'

Anonymous said...

I fool infer from a scarcely any of the articles on your website at this very moment, and I really like your tastefulness of blogging. I added it to my favorites net stage file and disposition be checking promote soon. Divert report register out my site as ok and let me be familiar with what you think. Thanks.