Nuff²

Tweet

Monday, November 15, 2010

R.I.P cOmOt

Cuma nak ingat kan korang tentang kucing kurap yang bernama 'COMOT'...
dah dekat 3 minggu aku tak jumpe dia..aku rasa dia pon dah tak de..sama ada dia masih hidup atau pon mungkin Allah lebih sayangkan dia...bagi aku..kemungkinan besar, dia dah disappear from this world...R.I.P Comot...@_@'
Kehidupan kau sungguh mencabar...sampaikan penyakit kurap satu muka membuatkan semua orang benci sangat nak bela/belai ko si cOmOt...=(
Tapi apa kan daya...aku cuma nak tolong kurangkan beban kau yang sakit melarat dengan penyakit kurap terlampau satu badan kau...termasuklah satu muka kau...=(
Apa pon, rawatan yang aku berikan tu sedikit sebanyak melegakan hati aku untuk lihat kau kurang menderita...ye la..last aku jumpe si cOmOt pon, dalam keadaan tak bermaya di bawah matahari terbit...
Kalau korang nak mengimbas kembali last thing I've done to cOmOt..yOu guys can klik sini
Mungkin ada ramai yang tertanya² tentang cOmOt...ini ler kot kesudahan kehidupannya yang penuh mencabar...
Rest In Peacefully buddy...

16 comments:

angel said...

sedih ..

Mario said...

adoi,,,,carila lagi bro...ko buat aku sedih le...

grOundnUt said...

@Angel : huhuhuhuh...sedih jugak la rasa nye...=(

grOundnUt said...

@Mario : dah carik seluruh kawasan umah aku...namun hanya tinggal kenangan~ chewaaahh...sempat lagi nak melawak...sedih gak bro...sbb aku yang dOkOng dia bawak naik rumah berubat...harapan agar dia sihat...tapi..tuhan lebih sayang kan dia...=(

achiek said...

amin..aku xtau nk ckp pe..sedih sgt..menitik airmata aku dgr..knpalah manusia sggp mcm nie pd binatang yg x tau pape..smoga allah membalas sgala yg mereka tlah bt...

grOundnUt said...

@Achiek : aku pon sedih bila aku berjanji pada diri aku sendiri nak bawak dia pergi Vet awal bulan ni...tapi kelibat dia tak ada...aku siap ubatkan kurap dia supaya dia boleh stay kat umah aku if kurap tu dah kurang...tapi nak wat camne...itu lah kesudahan episod hidup kucing jalanan...R.I.P cOmOt~

eid said...

takpe la.. dari die duk tahan gatal (kurap) tu ari2.. better die pergi.. ilang sket sengsara die...

*banyak gak kucing kurap kat area umah... huhu

grOundnUt said...

@eid :betOi tu...kalau di biarkan hidup penuh dengan derita...lebih baik beliau pergi...huuhuhuh...
Kat area umah ni pon byk kucing...tapi dia aje la kucing yg sakit..orang buang la tu..haaiizz...=(

Cik Su said...

ciannye kat comot..baiknye hati groundnut nie..huhu

grOundnUt said...

@Cik Su : huhuhuhuh...kesian kat si comot tu...ape kan daya...itu lah lumrah kehidupan kucing jalanan...anyway tQ cikSu for keperihatinan mu...^^'

Papa Hero said...

harap2 dah ade org adopt si comot tu

grOundnUt said...

@Papa Hero : Harap² begitu lah yer...biasa laa..di kawasan sini tak de pon orang yang sayangkan binatang yang berpenyakit...Aizzz...nasib kucing jalanan...=(

Irnie said...

=( sungguh mulia.. penah dgr la org kate.. kucing nih klu die nk say goodbye to the world.. die mesti menjauhi tuannya.. kire cam taknak tuan die sedih.. uhhu..

grOundnUt said...

@Irnie : huhuhu..betoi tu irnie...mungkin..kalau dia hidup pun..dia suffer..lebih baik dia pergi...heaven is the best place to him...R.I.P cOmOt!~

Raihana Fauzee said...

kesian nye dye ,...
:(

Anonymous said...

dah agak dah..pasni jgn la letak minyak gamat..letak minyak ikan yang kite goreng tu..then..letak kunyit dalam tu beberapa...kalau leh tumbuk kunyit tu..tgk hasilnya..kucing aku..tiga ekor mati sebab gamat