Nuff²

Tweet

Tuesday, November 30, 2010

Kitties Family

Cuti...sabtu ahad...duduk rumah pon..bukan nyer rasa macam berehat...tambah² dengan keletah anak² di rumah..maksud aku si Kitty sekeluarga la..
Si Inky dan Eori makin hari makin nakal...suke mula memanjat dan agak suke buat aksi² stunt..
Belom lagi tengok bile time dorang bermain bersama²...abis lintang pukang di buat nye rumah aku tu...dari satu benda..ke satu benda jatuh...aku tak heran la sangat..so far dorang ni aktif tapi masih boleh di kawal...perlu di kawal dari sekarang sebab anything will be happen soon...
Agak mencabar juga la bila ibu dan bapa pon 2x5 sama² perangai macam anak dia...
Tapi, kesabaran perlu la kuat untuk menjaga banyak ekor kucing ni...tambah² ada anak² kucing...Si Kitty dan Marble Macam biasa laa...masih belum jemu nak melayan telatah anak² dorang...
Si Cindy plak...sibuk nak belajar bergurau senda...tapi dia kuat makan dan tidur sejak kebelakangan ni....maklum lah, nak membesar...
Apa pun, aku agak sibuk kebelakangan ni...dan banyak photo base on diorang semua tengah main² dalam opis kecik aku kat rumah...

Eori Sibuk kawal lalu lintas dari tingkat atas

Inky pulak sibuk menjamah makanan beliau

Cindy sibuk nak tidur...hidung dah cemey sebab suke sondol cage

Sib bek tak tido atas wacom aku

Nyenyak nyer Cindy lena...tak sedar Kitty dan Marble kat bawah

Kitty dan Marble jadi guard pada petang tu...
Ni ler aktiviti harian dorang sepanjang aku ada di rumah...ini time aku ada di rumah...macam mana la waktu time aku keje..??tepuk dahi la jawabnyer...>,<"

15 comments:

Cik SHiNJU said...

Salam...

Saya x penah kasi kucing masuk umah..huhuh..byk kucing org buang saya kasi makan jer,tmpt tido kat beranda..susah x nak jaga? kalau dorg berak merata camne?

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : bagus kamu beri dorang makan...tapi ape salahnye beri ia tempat tinggal..kadang² kucing ni perlukan belaian dan perhatian si tuan empunya kucing..nak jaga tak susah...didik dia dengan cara betul..Insyaallah...dia dgr cakap kita..
Tentang berak..kita sediakan pasir dan latih ia pergi cari pasir if nak membuang..lama² dia pandai sendiri..sebab nature life dia akan perlukan pasir untuk membuang..selamat mencOba..^^'

Ikah said...

best la awak byk kucing...mesti bahagia kan ada penghibur cenggini..Mimi Ayu dah RIP..:(

grOundnUt said...

@Ikah : OMG...Betul ke MIMI AYU dah RIP??so sorry to hear that...tak pe..at least Ikah dah cuba sedaya upaya nak jaga dia..poor pussy cat...jgn serik untuk membela kucing lagi tau..ingat, setiap kucing akan mengdoakan kesejahteraan untuk tuan² dia...^^'

Mario said...

tadi aku blk kg jap...amik modem lama...dah ok dah tenet aku...weeeee

pastukan kat umah mak aku ada anak kucing...kiut bangat...tapi biasa klu kucing betina mmg kasi kat orang je...mmmm

grOundnUt said...

@Mario : fooh..seb bek dah ada modem, lau tak tak de la topic blog ko nnt...hahaha..kucing betina pasti beranak pinak...biasa la tu...dorang kan cepat membiak...ko tak berminat nak membela ke?eheheh..^^'

KiD said...

kitty steady laaa body dia.. i like.. hehehe

grOundnUt said...

@Kid : hehehe...Kitty tu jaga badan sikit..semenjak dia baik dari batu karang, alhamdulillah..pemakanan dia elok...then kembirikan dia...lagi la dia gemuk...ekekekek...^^'

Irnie said...

eheh,, cindy owh cindy.. nutnut, you're a good storyteller... like it when u write.. esp klu pasal depa nih.. hikhik..

biskut said...

kamu memang suka bermain dengan kucing...owh ya rating entry pasal kucing cepat naikan traffic tau..

hentakbelipat said...

serius kiut ah..aku dlu umah aku ada dalam 15 eko kucing..mmg rase duduk dalam reban kucing..tapi skang seko pun dah xde..pupus agaknye

grOundnUt said...

@Irnie : thanks sis...sayang ler kat dorang tu macam anak sendiri...^^'

grOundnUt said...

@Biskut : yeah..thanks...for those yang suka kucing akan suka nak baca entry² pasal kucing ni...thanks for the Info(sambil makan biskut merry kepunyaan anip)

grOundnUt said...

@Hentak Belipat : ekekekek...15 ekor banyak worrr...mungkin pupus di makan usia...^^'

irene CUTEsgt @ Ayeyu REDdish said...

me love kitties too..

i miss my chomot, jepon n tatam.. n mamitam too..

yup, xsalah to feed the cats and let them shelter under your roof..

from the cats, we cud learn bout love..

cats r my families... i love them, even i cudnt hold them...

i love all cats.. especially the BLACKIES..