Nuff²

Tweet

Thursday, November 25, 2010

Dakwah Cyber

Tak salah nak berdakwah...bagus...sejuk ati nak baca...sekadar nasihat dan peringatan...=)
Ramai juga yang suke jadi yang terbaik dan paling best bila suke tabur hadis² yang ada kalanye di cut & paste dari entah mane² sumber...
Kadang² dah jadi merapu plak...dari berdakwah terus ke bermaki²-an...(gulp!Telan air liur)
Aku banyak kali terbaca dalam FacebOok, Twitter, Friendster, Tagged, My Space,....ade je yang tak kene...suka sangat buat group² benci itu dan ini...@_@'
Dah berupa hasutan plak...macam lifestyle kat negara jiran la plak...nak boikot itu dan ini la..aiizzz....rosak²...@_@'
Padahal, main point dorang ialah cuba nak berdakwah??wallahua'lam....@_@
Nak salahkan sape??laman sosial ke???Internet ke???Mak bapak ke???
Takkan nak tunding jari kat semua orang kan...so kelemahan kita ialah diri kita sendiri...yeah...It's ourself man!^^
Maka fikir² kan lah...^^'

Tetibe plak aku letak pic macam ni...ape perasaan korang bile tengok gambar ni??

12 comments:

biskut said...

tetiba aku dapat menangkap lagu 'keliru' nyanyian Ajai ke Ajol ntah sapa ntah...
1.aku keliru sape yg betul sape yg salah
2.aku keliru tang picca tuh(kaitan?)
3.aku keliru mau benci sapa...
4.aku memang tul2 keliru.

grOundnUt said...

@Biskut : ni mesti terlebih makan biskut ni...tu pasal keliru..ape kata kita pekene kacang??ekekkeke...^^'

kerangRebus said...

hahah...kalau xnk lagi kasi keliru..meh ramai2 makan kerang plak...ahhaha :D

grOundnUt said...

@Kerang : kalau kombine kan biskut, kacang dan kerang...hurmm..macam best jer..rasa macam nak bersahur la plak..kekekeke...^^'

angel said...

pandai nut ni ...entry dan pic tu ahhahaa ... pic tu bikin cool sikit ..

MY HEART said...

best gakkan kena dakwah...

grOundnUt said...

@Angel : ekekeke...takdelaah...tgk pic ni kelakar la plak...ahahah...^^'

grOundnUt said...

@My Heart : tu pasal la ada sign board macam tu...kalau rasa nak kene dakwah..cuba la masuk...ekekeke...^^'

shahjiehan said...

salam, si adek beradik!

hehhee i follow..

grOundnUt said...

@shahjiehan : kita sekeluarga...selamat datang ke rumah kacang...^^'

Anonymous said...

sorry sy takde blog... my officemate i suka updata FB dia ngan dakwah.. tp copy n paste... tp paling tak patut buat waktu kerja.... dah mencuri namanya.. mencuri waktu... betul gak... tak tahu mana yang betul... apakah skrg dah pendakwah copy n paste - AISYAH

grOundnUt said...

@Anonymous : Sekarang zaman, copy paste aje..sekadang untuk renungan bersama tak mengapa..tapi kalau untuk diri sendiri pon tak membina..jangan kan copy paste, maki memaki jadi hidangan utama..^^