Nuff²

Tweet

Wednesday, November 24, 2010

Kepala Paip

Kes kecurian meter air dan kepala paip banyak berlaku kat area kawasan perumahan dan kawasan lot kedai yang terbengkalai...
Pernah gak kejadian kepala paip ilang kat umah kawan aku sorang ni...dia memang meniaga kat depan rumah dia...haa...biasa laa...bila meniaga..paip dorang ada kat luar umah yang fesyen macam boleh lock pakai padlock mangga tu...
One day...kecoh satu famili dia bile air tak de kat rumah dia...kalut satu famili dia pergi tengok mana datang punca tak de nye kepala paip tu..
"Mungkin ni keje² haram anak² muda kat kampung ni..."kata mak beliau...
Masa tu kebetulan aku plak ada kan...aku pon cube la calm down kan dorang yang serabut kepala otak nak mandi mana...last² dorang tak meniaga, pegi mandi-manda kat Bukit Belachan, Ampang...ye laa...dah air tak dok kann...so tak de la dorang nak sumpah seranah sangat...tapi sampai bila nak elakkan dari paip kene curi?perlu ke beli paip baru setiap kali ilang??cuma ape yang aku cube nak sampaikan kat pencuri² yang kaki curik meter dan kepala paip tu...
Kalau rasa nak curik paip boleh la amik sebesar-besar dalam gambar ni..PUEH HATI KORANG YO?!
Larat ke si pencuri ni nak mengangkut kepala paip ni?

Sorry...
Ter-EMO plak dahh...ekekekeke...
^^

10 comments:

angel said...

ahhahaha kalau semua pencuri paip bersepakat .. mesti mereka akan berjaya mencuri kepala paip gergasi tu ... wahhahaha ..

biskut said...

esok2 dowang curik lak tangki air rumah kita ye...

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

tu dia~~pala paip,,hakhak besr gedabak~~hahahaha

Irnie said...

urm cam penah nmpak lak kpl paip tu.. katne eh..?

grOundnUt said...

@Angel : sangat tinggi berfantasi yer...beratt woorrr nak pikul ramai² tu...ekekeek...^^'

grOundnUt said...

@Biskut : hmmm...kalau curik tangki air tu tak bawak makne ape²..mungkin tangki air boleh jugak dicurik untuk kegunaaan bath-tub bersama keluarga tercinta..yeahh!!^^'

grOundnUt said...

@Lagenda Budak Nakal : pening pala pencurik bile tengok pala paip besar macam neh...ekekeke...^^'

grOundnUt said...

@Irnie : ada di mana²...awat...nak test product ka??hahahah...^^'

Pencacai Alim said...

bapak besar..hakhakhak

grOundnUt said...

@Pencacai Alim : tu la pasal..kasi hentam itu penchuri ada baekk jugaa...ekekeke...^^'