Nuff²

Tweet

Thursday, November 11, 2010

Kempen Derma Darah

Entah kenapa la dengan designer² banner ni...ape la yang ade dalam pale otak dorang..aku tak sure sama ada dorang ni ada dapat ammenmend or tak dari client...tapi dorang still aprove untuk kepentingan business...
Aku pon pernah design² t-Shirt, Buku...name card...tapi...tak pernah lagi jumpe kes seperti ini..
Kalau korang rasa benda ni untuk di jadikan bahan lawak...fine..tapi agak² la kalau Kempen Derma Darah bertukar ke Kempen Derma 'Dadah'...
Layan kan aje tajuk berita ini...^^'


MUAR: Hanya kerana tersilap cetak satu huruf ianya menjadi tandatanya dan bahan gurauan bagi orang ramai yang melalui bulatan Jalan Bakri awal pagi ini, Niat murni kempen menderma darah yang diadakan di sebuah sekolah bertukar makna apabila perkataan darah disilap cetak menjadi dadah.

Foto Shahrul M.Zain.

Ada stock lagi ke??nak beli seposen...^^'

18 comments:

angel said...

ni mmg sengal ...

grOundnUt said...

Sengaja nak boikot la kot...wakakakak..^^'

eid said...

apakah? hahaha

grOundnUt said...

eid : adakah??hahahaha...^^'

mario said...

takan yg tukang gantung tak tau ek...saje nak niaya org...ekeke

Chaon Cornerz said...

agak2 la nak buat banner macam tue pun.. takkan la tak perasan.. hahha..

kerangRebus said...

ahahaha...siyes xprasan!pelik pesal bolat2 kat DARAH..rupenye DADAH!..haha..rabun teruk ni~~.apeda...ade ke yg nk derma..eee..tp sy memang suke derma darah ye... :)

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni.

tu la jadinya kalo x berhati2..kene alert jugak, silap sikit makna dah lain..

anyway, kalo ada masa dtg la ke blog saya..

regards,
BLADE EDGE

Irnie said...

adoiyai.. bahasa jiwa bangsa.. logic ke idak klo tak perasan kesilapan camni..?

grOundnUt said...

@Mario : ekekeke...sengaja la tu...nak bagi laku kot spital tu...hehehehe...^^'

grOundnUt said...

@Chaon Corner : tu le pasal...agak² la..nama dadah kan negatif nyer simbol...^^'

grOundnUt said...

@Kerang Rebus : hahaha...derma darah tak pe kerang...jgn derma dadah..ehehhehe...^^'

grOundnUt said...

@BLADE EDGE : hahaha...tak ke naya je kan bro...I'll visit your site soon...^^'

grOundnUt said...

@Irnie : Ni bahasa jiwa 'bangsat' sebenarnyer...OoOOOpppsss...terkasar la plak...sbb tak logic ler...kacang terkasar bahasa...ekekekek..^^'

Cik Su said...

kalau salah kenapa dorang letak gak..huhu..maslah betoi

grOundnUt said...

@Cik Su : dorang tu sengaja nak jadikkan bahan lawak pada petang tu la kot..tu pasal la dorang tak repair ejaan tu...ekekkeke...^^'

Irnie said...

datang utk kedua kalinya.. ntahkn dah ade yg edit kot..? mungkin jugakkn..? mane la tau skrg ni.. sbb sblm keluar printing nih.. byk pihak kene tgk kn.. dlm byk² tu xkan sorg pn tak perasan..? isk isk dorg nih..

grOundnUt said...

@Irnie : rasa dorang nak sabotaj la kot..mmg mesti banyak pihak akau QC before printing kan...macam tak biasa...ehehehe...^^'