Nuff²

Tweet

Monday, February 7, 2011

Emergency Case of Sappy

Cakap pasal Entry 'Adik Baru' pada awal Februari lalu...aku rasa macam mengelabah bile once of his ears telah terputus akibat dek kakinye yang telah menggaru kat bahagian luka yang parah tu...But, dia still aktif macam biasa membuatkan aku rasa kesian sangat kat dia...
Oleh itu, aku pon terus berkenan nak bagi dia nama 'Sappy'...that's mean 'Sad But Happy'
Macam lagu Kurt Cobain la plak kan...hahaha...
Sebab aku tengok dia ni, walaupun dia sakit...Aku plak yang sedih...dan dia plak seronok main² ngan kucing² kat sini...
So dengan itu aku pon terpikir lah nak letak nama dia Sappy...sad but happy...ceh..macam nama SAPI lembu dalam Upin Ipin jer...ahahahahaa...
Pagi² lagi aku dah kelam-kelibut nak bawak dia pergi Klinik Vet dekat Cheras...sebab aku rasa situ tempat di mana Kitty dulu di rawat akibat penyakit Batu Karang yang di hadapinya...kalau rasa nak flash back pasal Kitty leh la Klik sini...
So aku rasa agak sesuai nak Deworm kan si Kitty dulu...yer lah, tempat dia bersunat pon kat situ juga..ekekeke..
Sesampai aje, aku tengok ramai nyer orang yang sibuk nak hantar kucing² dan anjing dorang yang agak kurang sihat...so number yang aku dapat agak lambat la..sebab ramai sangat...
So banyak la gambar yang aku sempat capture masa² si Sappy ni ligat bermain²...dari rumah-dalam kereta-hinggalah kat dalam Klinik...

Telinga dia sudah Putus...agak banyak pendarahan pagi tadi

Sambil aku nak call klinik, sempat lagi dorang berdua bermain²

Nampak kan, dia agak tak selesa..asyik nak menyondol aje telinga dia tu...maybe gatal kot

Sempat lagi menyorok kat celah pasu di balkoni aku

So, Kitty pon kene ikut ke klinik sebab nak Deworm kan dia

Sambil² tu...Kitty menjaga si Sappy kat tempat duduk belakang

Sesudah sampai di Klinik, Kitty plak kene kurung...ehehhehe....

Tengok tu, Sappy kerap menggaru kat area luka dia..mana tak bernanah lepas tu..isk~

Sempat lagi memandang lensa hP aku yang kurang best lens dia...

So korang leh nampakkan, telinga dia dah tak de sebelah...huhuhuhh....sian Sappy...

Lepas je aku settle kan si Sappy dan Kitty ni...tetiba ada emergency case di mana seekor anjing telah di langgar oleh si pemandu ni...kelam kelibut la kejap orang² kat situ...masing² pon bagi harapan tinggi untuk anjing tu pulih kembali...tapi, agak parah juga kalau tengok keadaan dia untuk teruskan hidup...maka jalan terakhir ialah 'Put to Sleep'....
Suasana agak pilu...tambahan tuan empunya anjing tersebut...tak sampai hati tengok seekor anjing di usung dalam keadaan kaku...huhuhuhuh...aku plak yang emo kat sini...apa pun, moga Sappy cepat sembuh...^^'

13 comments:

KiD said...

hope sappy happy2 yea...
cian jugak telinganya tu.. gatal tu.. kalo sondol2 lagi, mesti teruk lukanya..

anjing tu.. waaahhh cian jugak.. sleep rest in peace..

ghost writer said...

teruknya,garu telinga pun boleh sampai jadi putus macam tuh.mesti sappy duk tahan sakit jer...

cikPija said...

cian nyer tinge die huhu..mesti gatal sangat2 tu kan

achiek said...

nk wt cne lg kan..dr die terseksa mengaru2..elok tinga tu putus sndiri...kl die biar pn nti melarat2 satu tinga plak nti..tgk dr pic2 die npk die ade semangat utk hidup wlpn tgh sakit2...ko jagalah elok2 sappy tuh..npk aktif sgt sappy tuh...insyaallah..

HaNTwO said...

memanmg hang jenis sayang binatang ni...aku suka sesape yang sayang binatang :)

meowwmania said...

alahai siannya tgk telinga sappy tu...

dah ok tak telinga dia skrg?

grOundnUt said...

@KiD : ehehehhe...tu le pasal...kalau di ikutkan, telinga dia tu tak de harapan nampak gayenye~

grOundnUt said...

@ghost writer : sebeb kuku kaki dia panjang..bile dia sentuh bahagian luka, makin besarlah luka si Sappy ni...^^

grOundnUt said...

@cikPija : tak terkata...kalau dia boleh berkata²...mesti dia suruh kita yang garukan...ekekekek~^^'

grOundnUt said...

@achiek : insyaallaj bro...ada masa nanti aku updatekan entry pasal dia dan keluarga kitty lagi...^^

grOundnUt said...

@HaNTwO : Mekasih brO..:)

grOundnUt said...

@meowwmania : Alahamdulillah...setelah di bersihkan, kurang la sikit luka dia..cuma sian la..nak aktif macam kucing lain pon agak terhad~=(

Anonymous said...

I lοvеԁ аs much аs yοu'll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

My homepage: reliable emergency plumbers birmingham