Nuff²

Tweet

Friday, February 18, 2011

Bila si Sappy menyusu

Selalunya...kalau bawak balik stray cat..even stranger cat dalam umah...Kitty sekeluarga akan mengamuk...paling emo ialah si Marble...
Berbanding dengan Inky dan Kitty..Marble agak emo..mungkin dia ni supervisor dalam umah kan..so dia agak berwaspada dengan kehadiran kucing stray yang baru di bawak balik...Macam si Sappy ni...Marble agak tidak berkenan dengan dia sejak awal lagi...bukan macam si Cindy..tergedik² nak berkawan dengan stranger...
Bile dah bawak balik, aku lah orang yang akan trained si Marble tu bagi dia cool...korang sure ingat before this Marble pernah menyusukan si Cindy...elok² di menyusu terus dia sayang si Cindy tu...tak macam si Sappy...asyik kene serang hendap aje oleh si Marble ni...Kitty dan Inky plak memang tak amik port...dorang duduk diam buat hal sendiri....
Rasa pelik plak bile one day, aku cuba satukan si Marble ni dengan Sappy...memang kene serang la aje keje nye...Sappy plak nasib baik la tak cirit...Aku plak usaha la nak cool kan si Marble..bodek² diaa...janji manis...ayat dia kasi cair...dan hasil nyaa...


Kitty agak meluat nak tengok gelagat keluarga dia..

Asyik nye anak² dia menyusu

Luka dia masih lagi berdarah

Marble agak 'terpaksa' mendengar cakap aku

Nak buat macam mana kan??si Cindy pon sibOk juga

Puas nyee aaku dapat minum susu 'Mamarble' ni

Yang geram nye tengok si Cindy tu..amik kesempatan je keje dia

Nampak tak??Sapa si Tua yang menghisap susu Marble tu??Nakai betoi si Cindy ni...Aizzz...

18 comments:

KiD said...

hahaha.. cindy nak jugak nyibuk tuh.. wakakkaka

kay_are said...

comel gile kucing!! cute x ingat nye.. huu

meowwmania said...

hahahaha...samalah macam si MOMON dah besau panjang pon masih nak menyusu, tak senonoh tol! :D

Cik SHiNJU said...

Cindy dah jadi baby tua..heheh

Apisometres said...

si tua pun nak bermanja.. hehehe

Intan Maizura Ibrahim said...

cindy mmg cumel la..hahaha.cian sappy seb bek ade ibu susu..

achiek said...

cindy tu pn kck jgk..die KKS (kurang kasih sayang)so apalah slhnya die tumpang sekaki...cute btl drg nie kn...geram tgk drg...

VIVIAN said...

haha comey nya cindy..pandai mengambil peluang..kecik2 tak puas kot..hahah


Jom Terjah Entri Baru : [Ailurophile]My new Pointed Siamese Kitten

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : ahakss...betoi tu...manja TUA~^^

grOundnUt said...

@kay_are : Thanks beb...dorang ni semua stray cats...^^'

grOundnUt said...

@KiD : Selagi dia boleh amik kesempatan...memang dia akan ambil sebaik mungkin...^^'

grOundnUt said...

@meowwmania :hahaha..perangai MOMON macam si cindy...agak tak senonoh kann??ekkekeke..^^'

grOundnUt said...

@Apisometres : menyusu itu indah...tua pon tua laa..janji dapat minum susu gakk...kata si Cindy...^^'

grOundnUt said...

@Intan Maizura Ibrahim : tapi sappy tu pon tak berapa sangat suka minum susu si Marble..maybe Marble garang sangat...si Cindy memang suka sangat dapat minum susu si Marble..^^'

grOundnUt said...

@achiek : Cindy ni kucing cerdik kat rumah ni tau...dia dah pandai sepahkan biji saga kat atas meja aku..sikit² nak ajak main biji saga..satu² dia kutip main...geram betoi!>,<"

grOundnUt said...

@VIVIAN : Tu pasalla vivian...telatah dorang ni kadang² buat kita tak jemu dengan perangai nakal dorang kan...^^'

thefluffies said...

Si Marble yang baik hati.. walopun terpaksa.. haha..

-Cik Nerq-

grOundnUt said...

@thefluffies : hahaha..betoi tu cik Nerq...kalau dah terpaksa..tak kemana...ahahaha..^^'