Nuff²

Tweet

Saturday, February 5, 2011

Adik baru

Kadang²...bila kita pikirkan balik sama ada orang di sekeliling kita masih boleh di buat kawan atau tidak boleh di percayai...mana la tahu, mungkin kawan jadik lawan...^^'
Lain plak kisah kucing² ni...^^
Pendatang baru atau di kenali sebagai 'stranger' agak kurang best bagi kucing² di rumah aku ni...maklum lah...Kitty sekeluarga agak bahagia sejak kebelakangan ni....
Al-Kisah, bile ada sekor kucing jalanan yang telah di jumpai terkandas di tengah² Hiway oleh kengkawan aku...terus dibawanya pulang kerumah aku untuk mendapatkan rawatan...bebudak ni ternampak si kecil ni berada di tengah² hiway...pelik jugak...teringat blog Papa Hero yang pernah bukak isu kucing jalanan yang tetibe ada di tengah² hiway...pelik bukan??sape la yang buang kucing tengah² jalan??Larat plak dorang bermusafir sampai ke tengah² hiway??berkemungkinan besar kucing tu tidur dalam enjin, while enjin dah panas...maka, mereka melompat keluar dari enjin kereta yang sedang bergerak..that's y la kadang² kita ada terserempak dengan bangkai² kucing tengah² Hiway...tak pon ada yang terselamat...nasib juga la kan...aaiiizz...poor little Kitty...=(
So di rumah macam biasa laa..gelagat Kitty sekeluarga...Happy family la kan....Makan pon sama²..tak de berebut²...semuanya tersedia lengkap...kira dorang ni amat bertuah laa....^^

Anak² serta Ibu tengah menikmati makan malam..

Tetiba Marble terdengar ada bunyi yang sangat nyaring...

Tiba² plak muncul si kecil ni meow² dari ruang tamu

Sian dia...tengok luka di telinga dia seperti di gigit anjing...

Mungkin tergesel di atas jalan raya?Berkemungkinan besar kan...

Reaction of Cindy while 1st time meet this little kiddo...

Eh..eh...dulu pon aku di kutip seperti kau juga!!>,<"

This is my Territory! Amboihh...si Cindy agak menyampah dengan kehadiran kawan baru ni...

Kitty pon sibuk memantau kehadiran si kecil jantan ni...

Macam² kan perangai Kitty sekeluarga ni...bila tengok balik pic² tu, macam seolah² tak berkenan dengan kehadiran pendatang baru dalam keluarga Kitty...cuma apa yang aku perasan, si kecil ni agak cedera parah...
Telinga dia macam luka akibat terkena kipas dalam enjin kereta, kaki dia capit sebelah kanan dan mulut(misai) dia agak bengkak...semuanya di bahagian kanan..agak² apa yang telah berlaku ke atas diri dia yang tak berdosa tu??Nanti kan next Entry about this poor little cat....

P/S : Kacang terpaksa menjaga si kecil ni buat sementara waktu melihat keadaannya yang kritikal...sama² lah mendoakan beliau supaya cepat sembuh...^^'

18 comments:

ghost writer said...

memang sayang sangat GN nih sama kucing2..patut entry nih terbanyak paling dedahkan pasal kisah kucing malah boleh mengenalpasti setiap attitude dowank...

Nabi pun sayangkan kucing.

KiD said...

laaa... lama hang takda.. ingatkan pi mesir selamtkan student malaysia.. hehehee..

alaaa... bela je dulu kucing tu.. mana tau, rezeki... :)

Rosmawati Yusof said...

poor little kitty... T/kasih GN sudi jaga dia. Semuga kitty cepat sembuh dan terima...

PUCCAnis said...

gaknye die terjatuh lam enjin mse rehat kat situ..kucing2 suke duk kat enjin kete sbb panas..

lame2 geng la tu dorang sume..hehe

Az said...

cute..he looks like kitty...can be kitty's foster son hehe..

grOundnUt said...

@ghost writer : thanks dude...kadang² dorang ni yang membuatkan aku hilang stress di tempat keje...^^'

grOundnUt said...

@Kid : bebaru ni PC aku blow kejap...tu pasal la aku stop berblog..padahal banyak je topic² yang aku nak update...^^'

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : Thanks sis...ingat nak ubati dia dulu..baru leh bagi dorang geng..takut ada yg mengigit telinga dia yang cedera tu plak nnt..^^'

grOundnUt said...

@PUCCAnis : ye lah kan..lelama esok ok la tu dorang...macam kes Cindy gak la..memula asyik kene buli je...semua benci dia..lelama semua sayang dia...^^'

grOundnUt said...

@Az : Kebetulan plak jenis macam si Kitty..ekekeke...^^'

angel said...

semoga dia cepat sembuh ..
sian bdk kecik...

grOundnUt said...

@Angel : ahakss...thanks Angel...moga dia sembuh dengan jaya nyaa~^^

umi_e said...

Salam...

Sama2lah kita menyelamatkan kucing2 yang memerlukan bantuan seperti itu...

grOundnUt said...

@umi_e : betul tu...kalau la kacang ada banyak $$$$$, dah lama buat SPCA hasil titik peluh sendiri...ekekeke..^^'

Ikah said...

alhamdulillah ada GN selamatkan budak tecit tue...sian sgt tgk dier..

grOundnUt said...

@Ikah : mekasih Ikah...korang juga kacang tak lupakan..maklum lah..korang banyak memberi semangat pada kacang untuk teruskan usaha murni...^^'

♥ Putri ilyanie ♥ said...

Cian kucing tu tak diterima yg lain2.. sedih..

aina said...

bgslah kucing nie dpt diselamatkan,apa la agaknye nsb stray cats y x diselamatkan, T.T