Nuff²

Tweet

Tuesday, February 8, 2011

Sushi King

Kalau time nak lunch je..aku mesti nak update entry pasal makanan je..bagi korang terliur...tapi tak pe la kan..sekadar berkongsi tempat di mana aku makan sepanjang hidup aku...
Lagi pon Entry kali ni aku nak bicara sikit tentang sushi...Maklum lah..before chinese New Year, bebudak opis aku ada plan nak makan² after office hour dekat Sushi King...
Apesal eh pilih kedai sushi??Bukan ke ada ura² cakap Sushi tak halal??Yes, ada jenis sushi yang tak halal...seperti Unagi, dia ada letak 0.01% of Alkohol tak silap aku...tapi sib bek la aku tak gile Unagi...ekkeekke...that's y la tak de Logo Halal sebab dorang serve Bir...macam restoran yang serve Bir la..
So kisahnye,one of our colleague is our model checker for Korea Cartoon Siries..Miss Won ni...She's Korean, dimana bekerja kat studio aku...So memang kami nak bawak dia masuk Sushi sebab selama ni dia mana pernah masuk Sushi King!hahahaha...^^'
Malam tu dia nak berlepas balik Korea sebab bercuti selama 2 minggu...Ingat Raya Cina, cina aje cuti ke?So Miss Won ni pon seronok tak terhingga la bila dapat makan Sushi...before this dia makan kat mamak aje...dia complen cakap...It's too Oily...ahahahah...tu memang makanan kegemaran orang Malaysia...kata aku kat dia...ekekekeke....^^'
Lepas jam 6 petang, kitorang reramai la kuar opis...mood memang nak belasah Sushi je...malas nak stay back kan...tapi tak pe laa..sbb Miss Won nyer pasal...aku dan kengkawan pon lepak la Sushi sampai jam 7.30 malam memandangkan Flight dia nak berlepas dalam pukul 11.30 malam...
Aku pon memang suka makan Sushi...tambah² kalau Tuna Mayo Maki...aku suke ratah Edamame...sejenis Kacang ijau yang di rebus dengan air mix with garam...rasa sedap di kunyah sambil makan² bersama kawan²....Banyak lagi jenis sushi yang aku suke makan...Macam Kani Tama Maki,Salmon Mayo Maki,Tuna Mayo,Ebi Fry dan Ebi Ten...slurrrpp....^^'
Kalau untuk Set plak, aku lebih gemarkan Set Sakana Black Pepper dan Tempura Gozen...yang lain aku kureng sikit la..macam Ramen ke..aku tak minat nak makan Noodles...ehhehehe...

Miss Won dan bebudak opis...

Sempat Posing

Masing² tengah menghabiskan Sushi...

Tu diaaa...Wasabi dah datangg...^^'

Ada yang masih menunggu Sushi...
Kalau orang yang oder set, dorang akan dapat la satu Cup ChawanMushi dan Miso Shiru yang lebih dikenali sebagai Miso Soup...Tak lupa plak korang leh refill Ocha korang sama ada Sejuk atau panas...jOm makan Sushi!!^^v

8 comments:

Cik SHiNJU said...

Kali ni aku x terliur..hahaha
sbb aku kenyang...lalala :D

ghost writer said...

layan gak sushi sekali-sekala...tau memang ada alkohol yang dicampur pada berapa jenis sushi tapi hurmm..belasah gak.takkan nak tanya satu-satu.

KiD said...

aku makan sushi.. dua kali je.. hahahahaa... tak pandai sangat makan sushi.. hehehee

angel said...

sdpnye sushii...
nut yg mana satu??

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : hahahaha....^^

grOundnUt said...

@ghost writer : yang penting kita yakin terhadap makanan tersebut..kalau rasa ragu²...jatuh Haram lah jawabnye...^^

grOundnUt said...

@Kid : sedap bro...cuba la untuk kali ke tiga...sure nak lagi..ekekek...^^'

grOundnUt said...

@Angel : hahahahah..nut duk bawah meja time tu...(sorok)^^'