Nuff²

Tweet

Tuesday, February 15, 2011

The Visitors

Cuti kali ni tak plan kemana² pon..cuma ada berita baik untuk si cilik Sappy ni...^^'
Aku di datangi 4 orang tetamu yang agak meminati kucing...then dorang ni juga antara fan kucing²..dan dari kenalan aku juga..kenalan lama...then dia memang berhasrat nak berjumpe dengan si cilik Sappy tu...
So malam yang di janjikan telah tiba...tapi agak lewat sedikit sebab aku sibuk di bengkel petang tu...so, aku delay sikit timing berjumpe dengan tetamu empat orang ni...dalam pukul 10 malam dorang sampai umah aku..tu pon sib bek la bagi alamat rumah agak senang dorang carik...
Sesampai je kat umah aku..Kitty sekeluarga masih bersantai..maklum lah, dah abis makan kan...so, kawan aku ni masuk je terus menerpa si MArble dan Cindy kebetulan ada di ruang tamu umah aku...dorang plak macam baik je ...tak berlari sana sini...just rela dorang di belai² dan di peluk²...cuma si Cindy tu nampak gedik sikit laa...bukan sikit maksud aku..gedik banyak..
Si Sappy pon agak aktif, sehinggakan luka di telinga dia tu tidak di pedulikkannya...Kitty macam biasa...nampak malas je...malas nak melayan atau memang malam tu dia dah kenyang pekena Black Wood...itu memang diet dorang setiap hari...memandangkan hari dah larut malam...Kitty sekeluarga agak penat melayan tetamu yang ada...maka dorang pon agak suke berbaring² di riba tetamu yang ada ketika itu....

Amboiihhh....si Cindy ni gedik gile ngan tetamu yang datang

Marble pon ape kurang nye...lakonan semata~

Inky jangan cakap laaa....lagi asyikk dia di belaii...sampai lupe bukan di riba aku~

Kitty dan Marble sibuk beratur nak masuk bilik...ngantOk dah la tu~

Cindy dan Sappy jangan cakap laa...asyik aktif je dari awal member aku datang

Time off...masa dah cukup...kene balik ni...tapi semua pakat berkumpul nak ikut balik

Dah lewat dah ni..dah dekat jam 2 Pagi ni...Kitty dah landing siap²...^^

Nak di jadikan citer, lepas je para tetamu pulang akibat larut malam, aku kemas² apa yang patut sebelum masuk tido...tetibe si Cindy buat perangai.....

Hmmm...sedapnye...minum dalam gelap ni tak de sapa nampak...^^'

Alamak haii...terkantOi la plak!camne tuan aku leh perasan ni...iskk...


Air milo yang sepatutnya aku minum malam tadi dah jadi minuman untuk Cindy...agak geram plak aku tengok perangai dia..bile ada tetamu bukan main baik lagi berlakon...walhal dia punye perangaii...tuhan saje yang tahu...
Malam tu Si Cindy was grounded...duduk dalam cage sampai esok pagi....Hah!yang lain tu...Kitty sekeluarga agak terkedu bile tengok si Cindy kene tido dalam cage...temankan si Sappy...padan lah muke Cindy!sape sOh nakai sangat!!hahahaha...

p/S : Thanks to my frenz and tetamu yang hadir pada malam tu...moga korang happy and enjoy at my house yang tak seberapa tu....Thanks again!^^'

8 comments:

achiek said...

hehehe..anyway tq coz invite ktorg dtg umh..sshkan korg jer asenya..dhlah mlm2 lak tuh...nsb bek dpt tgk anak2 ko tu..dh lama tingin nk tgk bebdk tuh...asik baca blog jer..real2nya x jmpe...so bile dpt tgk n pgang skali..mmg syok...suke aku dpt pgng n belai2 drg...pangai msg2 comei2 jer...smpai geram dibuatnya...insyaallah lenkali ade msa ktorg dtg lg (tkot tuan umh jer yg bz..hehehehe)

KiD said...

hahahaa.. kan padan muka cindy! lain kalu nak minum air tuan ko tu, kena pakai straw, slow2 sedut.. ekekeke...

dah dah.. gi buat milo baru bro.. hehehee

Rosmawati Yusof said...

Sapa yg nakal tu..? Cindy, yer...nnti dia. Sayang kamu semua..

meowwmania said...

cindy tak nakal lar...dia teringin nak minum air milo tu hehe

grOundnUt said...

@achiek : Tarak hal beb...asalkan ko mudah mencari umah aku dan senang berurusan dengan kucing² dalam umah tu...jangan la serik nak datang umah yang banyak kucing ni..(bagi kawan aku yang takut kucing)^^'

grOundnUt said...

@KiD : Kalau pakai straw alamatnye abis la milo tuannye...ekekekeke...^^'

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : Ahakks...memang si Cindy tu nakal..hyper sangat..suke show off...gedik lebih..haa..tu memang Cindy...^^'

grOundnUt said...

@meowwmania : lebih kurang macam tu aaa...ramai kucing² kat umah ni berlagak nak jadi manusia..kalau kita dok depan cermin nak sikat rambut kasi ensem, yang betina pon sibok plak nak naik panjat jengok cermin sama...Itu perangai Marble...hahahahaha...^^'