Nuff²

Tweet

Sunday, February 6, 2011

Garden of Grapes

Cuti aku yang agak panjang ni membuatkan aku rasa bahagia bila dapat berkumpul bersama keluarga...tambahan pula kehadiran anak buah aku yang berusia 6 bulan...aku plak terlalu busy sehinggakan tak sempat berjumpa dengan my mom and dad serta my Mak tOk...
Berada di dalam kelompok keluarga...aku antara anak yang paling busy berbanding adik beradik aku yang lain...memang laa, orang yang bekerja dalam studio macam aku ni..terpaksa la bekorban sikit untuk mencari rezeki...tapi apa kan daya...masa tu masih tetap memberi peluang aku untuk menikmati kebahagian bersama keluarga aku...
Ingat balik cerita mama...Dia cakap ayah aku ada buat ladang anggur in the back yard...entah macam mana la rupenyer??jadik ke projek tanaman anggur ayah aku ni??
I'm asking my mom again...mampukah ayah aku yang sudah berumur 60-an tu menguruskan tanaman anggur ni?kitorang pon mana la ada pengalaman....kata mama aku, "alaaahh...sekadar suka² ajer...lagipun, ada la nampak berbunga kat pokok anggur tu..."
Entah macam kelakar la plak kan...tapi dia gunekan alasan..."Orang² Italy pon banyak je tanam anggur, cuaca lebih kurang kat sini juga..."
Ok laa..aku pon tak sure benda ni boleh berhasil ke idak..aku just upload la gambar untuk korang nilaikan sendiri yang ayah aku ni agak macam 'sekadar suke²..' menanam anggur di halaman umah aku....

This is our Garden city of Grapes

Nampak macam berhasil...sudah berbunga...entah bila la nak berbuah...

Angle dari dalam Ladang Anggur

Ni sape la plak dok eskot aku sejak aku kat halaman umah lagi...adess...

Punca di mana Pokok Anggur menjalar ke atas...

Menjalar sehingga berbunga

Entah bile la nak berbuah ni kann....aiizzz...

Ini antara yang berbunga...ada la jugak harapan untuk berbuah kann...

Moga² berhasilkan tanaman ayah aku ni....Insyaallah...

10 comments:

ghost writer said...

ada harapan di sebaliknya...

sesuai ker tanam anggur di negara kita..?tak kot.

chenta said...

fuh~~!cayala tanam anggur kat malaysia! ^_^

KiD said...

wah wah wah... ada anggur eh.. kat mana ek?

grOundnUt said...

@Ghost Writer/Biskut : ahahahaha...memang tak mungkin kan...tapi mana la tahu...di sebalik keajaiban kelak...ehehehe...^^'

grOundnUt said...

@Chenta : ahakks...suke² aje tu..entah jadi ke idok..ekekek~

grOundnUt said...

@Kid: ekekek..kat belakang umah jer...cuma ayah aku suke plak nak tanam anggur..siap buat garden lagi..ekekeke...^^'

chenta said...

dah jadi, nak sikit!hahaha

grOundnUt said...

@Chenta : ahakks...boleh²..tarak hal...^^'

angel said...

usaha tangga kejayaan ..
kalo ah berbuah nanti... sila bg sikit yer.. hahahaa

grOundnUt said...

@Angel : boleh²...tarak hal...^^'