Nuff²

Tweet

Thursday, February 17, 2011

MLM @ Malas Layan Member

Korang ada tak pernah hadapi situasi di mana...korang dapat contact balik member² lama...then sure korang nak jumpe kan?maklum lah..dah 10 tahun tak jumpe...last jumpe pon time masa sekolah time tu korang lepak isap okok kat dalam parit besar tepi sekolah kan??hahaha...
Ni ada satu citer once bile ko dah selalu online...memang mesti la ada gak yang terjumpe while on FB, Friendster or any other social networking...nak di jadikan cite...semalam lepak kat kedai mamak...ngan bebudak ni gak la...ape topic kitorang diskus?mesti la Pasal MLM...
Sure korang tak teringin nak tahu pasal MLM, bagi orang macam aku ni..tak suke terpedaya ngan tipu helah orang² yang kaki menipu macam kawan² kita ni....ramai yang mengomel...asal jumpe member dalam FB jer, nak reunion...ok lah kan..aku pon familiar ngan Reunion² ni...tarak hal nyer la kalau nak jumpe sekali dalam 1000 tahun...
Tapi biasa laa..kalau dah jumpe, rindu tu tok sah dok cakap laa...mesti ada yang teruja bila nak berjumpe kengkawan lama ni...
"Yang aku pelik nye, bile kawan ajak jumpe...siap bisnes MLM lagi..." kata si Pa'an kat aku...adesss...bukan dia aje yang kene..aku sekali pon pernah kene...hahahahha...
Kita ni niat baik nak berjumpe kawan² lama sebab dah 10 -15 tahun tak jumpe kann...tapi bile bukak Topic pasal bisness MLM ni, kita jadik cam malas nak jumpe ngan orang² macam ni...
Yang peliknye, dorang siap rayu lagi...macam bila kita dah tahu dorang nak berniaga, dorang stat aaa..mule la nak cakap kita ni dah sombong laa..ape laa..padahal, aku nak jumpe ko sebab aku rindu as kawan lama...bukan nak bincang pasal MLM...tak kisah la kalau korang nak cuba berbisness pada kitorang...tapi, jangan sebab MLM, kita putus kawan!
So far, bebudak ni cite pon menda yang sama..tak ubah cara dorang bercerita...contoh kawan nak belanja..then suruh apply MLM macam ni...kene bayauu RM1500 untuk yang aku kene plak pasal TOPUP prepaid...yang tu memang tak leh nak lupa laa..siap bawak ketua (supervisor) untuk terangkan skim piramid yang dorang dok banggakan tu...
Aku bukan nak kutuk orang² yang buat bisness MLM..tapi, aku syorkan la...udah² lah pekena member...masing² pon carik makan kann...takkan kawan nak makan kawan kot??
Bagi aku laa..lupakan aje kenalan lama yang agak taksub dengan MLM nyer skim Piramid ape jadah la aku pon malas nak amik pot...
Lebih baik layan shisha ngan kengkawan baru kat Mon't Kiara...Oh yeAh!!^^'


Ihsan encik google..bukan selalu kan pak google ni bagi aku pinjam pic² dia...^^'

9 comments:

Cik SHiNJU said...

aiseh...aku baru nak ajak ko join MLM...x jadi ar kalau gitu...hihik :P

MLM - Makan Lepak Mengumpat.. :P

KiD said...

bro kacang tanah: aku nak ajak jumpa ko jap malam nih.. alaaa.. sembang2 je.. bawak member pun takpe.. kita sembang pasal bisnes baru ni,.. tak perlu jual barang.. hahahaa

-aku pun anti MLM gak-
hehehehee

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : hahahahaa..kagi kelasss beb...siap pakej ngumpat lagi tu..ekekeke...^^'

grOundnUt said...

@KiD : ahahahaha...tu memang rencah yang perlu di pakai untuk memikat kengkawan ajak minum kat mamak...err...ko jual ape?wakakakakaka....^^'

Mizzy said...

MLM... adoi.. mmg penat nk layan org2 yg giler duit..nk kaya cepat...
http://aididmuaddib.blogspot.com/
elok baca blog brader ni, moga2 bertambah kebal drp hasutan org2 MLM..

grOundnUt said...

@Mizzy :hahaha..yang ni memang banyak kes kalau ajak jumpe kawan tak kurang la nak kene selit sikit MLM dorang tu kan...^^'

Ikah said...

ikah byk kali gak dah terkena bab MLM nie..serik sungguh rasanya...tapi nak jelas sedap baca zaharuddin.net pasal benda nie

grOundnUt said...

@Ikah : hahaha..ye ke?kacang tak pernah nak kene..cume ada gak la kengkawan yang cuba paksa join skim piramid ni...huhuhuh...@_@'

ghab van hal said...

kehkehkeh, tahniah ler sebab tak terjebak.kekekeke.