Nuff²

Tweet

Thursday, February 17, 2011

Kisah Sedih di Sebalik Peribahasa

Korang familiar tak dengan peribahasa yang mengandaikan korang ni binatang??Kalau baca sOk kabor atau borak kosong mesti ada terselit² tentang nama² binatang...contoh nye macam ayam ke...lipas ke..cipanzi ke...macam² bukan??
So ni ada la aku terima email luahan hati dari haiwan² dalam dunia ni...meh layan sikit ape dorang cuba nak sampai kan...ekekekek...^^'

Sedap-sedap jer korang kata bodoh cm lembu ye ?!! ingat aku sekor je ke yang bodoh tak sekolah ? Tu banyak jer binatang lain tak pergi sekolah apsal tak kata bodoh cm kambing ker ayam ker...

Ikut suka aku la nak makan anak aku, aku lapar!!! Yang dorang kecoh-kecoh HARUAN MAKAN ANAK nie apahal ? kutuk-kutuk aku pun harga aku berapa dah sekilo, mahal kan..kan... kan..

Kenapa lak babitkan nama aku nie ? APASAL MACAM KERA KENA BELACAN ? Aku bukan makan sambal belacan pun~ tak glamer langsung la ! Letak la MACAM KERA KENA MANIS GULA kee... manis sikit!

Aku tak mandi pun tetap ada harga beb?? Eleh... kata aku tak mandi... tu ayam,arnab lembu tu pun bukannya mandi pun, apasal aku jer yang jadi perbandingan, Ini tak ADIL

Elehhhh... apa hal jadikan aku perbandingkan lak nie...?? MULUT BISING MACAM MURAI TERCABUT EKOR... .Tu pompuan-pompuan tu lagi la... mulut dorang lagi bising kalau membebel..

Serius x faham kenapa orang selalu mencarut guna nama aku?? apa salah akuuuu..??? walaupun aku haram untuk dimakan oleh umat Islam, takkan la sampai nama aku pun korang guna buat bahan mencarut! betul2 x adil neh! (luahan hati si khinzir...)

━━━━━━━━ ┏┓
┏┫ ┏┓ ┏┓ ┣┓    ┃┃
┗┫   ┃   ┣┛ ┏━━┻┃
 ┃ ┗━━━┛ ┃  ┣━━ ┃
 ┗━━━┳━━━┛  ┣━━ ┃
 ┏━━▇▇▇━━━━━┻━━━┛


12 comments:

KiD said...

hahahaah.. hampeh!! selalu yang last tu laaa yang jadi mangsa.. kui kui kui

Eh, bro kacang nak tiket WAYANG GSC FREE tak? join laa Contest Tiket Wayang dari Blogger Shakiddo
Contest Pertama Kid nih.. Join laaa ek!

Intan Maizura Ibrahim said...

hahahha..kelakar..anda sudah mampu buat orang lain ketawa..

Tasha said...

kalau kita kene kutuk pun kecewa.... nasib baik binatang tak faham peribahasa. hahaha....
tapi kebanyakkannya faham bahasa. yer ker?


yer kot~

Melati said...

yang khinzir tu memang lawakkk! Ha'aah kan kita selalu mencarut guna nama dia, len kali kita tukar haiwan lain plak, tapi bunyi tak best... =)

Entry yeayy!,.Maybe u tak ♥ i

VIVIAN said...

kecian..kecian..tak pasal2 nama mereka jugak dipakai utk mencarut! ini tidak adil! haha

grOundnUt said...

@KiD : haaa...yang jadi mangsa keadaan yang paling bawak sekali la tu..ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Intan Maizura Ibrahim : ekekekeke...kalau baca balik memang kelakar...if dorang la boleh berkata² mungkin macam ni la kot...ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Tasha : ya betoi tu...manusia lebih tepu otaknye berbanding binatang...I'll guess so..^^'

grOundnUt said...

@Melati : mungkin penggunaan 'BABI' agak mudah di sebut berbanding perkataan lain...tak gitu?^^'

grOundnUt said...

@VIVIAN : Kann...hahahaha...kalau yang tang burung murai tu..mesti dia bengang sebab manusia memang mulut becok pon..wakakaka..^^'

Anonymous said...

LOL... kesian betul si khinzir =)

grOundnUt said...

@Anonymous : Tak pasal dia jadik bahan kan...ahahahaha...^^'