Nuff²

Tweet

Tuesday, February 22, 2011

Nostalgia zaman sekolah

Masa kecik² dulu, aku antara yang paling malas dalam keluarga...bak kata bapak aku laa..."MALAS BELAJAQ!"
Itu kata² setiap kali aku makan malam dengan ayah dan bonda aku ketika aku sekolah rendah...walhal aku juga tak berapa mengerti apa yang bapak aku cuba sampaikan pada aku dan adik beradik aku...
Makan malam ingat tak ingat, pasti kene makan sayur hijau...tujuannya untuk otak dan minda yang cergas bagi budak² yang tengah belajar...nak tak nak kene paksa jugak la aku makan sayur...
Antara yang paling liat nak makan sayur ialah kakak aku...tapi dia ni belajar tahap gaban dari aku..tambahan pernah jadik best student kat school masa dia darjah 3!
Bukan macam aku...kalau turn nak amik sayur tu agak liat sekali..dah la liat makan sayur..pehtu plak exam asyik kantOi aje..tak sehebat kakak aku yang power ranger pada zaman itu...
Adik² aku yang lain apa kurangnya...masing² ada keyakinan diri dalam hidup...cuma aku aje yang loser dalam keluarga...=(
Kalau nak ikutkan...aku cukup malas nak gi sekolah...sebab ni lah gamak nye...buku teks pon pada zaman tu agak kurengg bagi aku...mata aku tak sedap memandang la kot..tapi tu semua alasan...kakak aku tarak hal pon...asal aku plak yang mengada²...??mungkin niat dalam kepala dah di set,
"Aku malas belajar²....Aku malas belajar²Aku malas belajar²Aku malas belajar²Aku malas belajar²".....sampai lebam....so akibatnye, aku lah yang paling cOrOt dalam keluargaa...
Hahahaha...tapi sendiri mau hengat laa..sendiri yang suka buang masa dengan benda² tak faedah...baru sekarang dapat nilai mana baik mana buruk...tu pasal la zaman aku dulu, buku² teks pon aku rasa pandang je, agak memualkan..tapi kalau kita tengok balik, aku rasa ini sebuah memori daun pisang la kot...^^
Kadang² kita ni agak lalai dengan segala yang di ajar oleh guru di sekolah...malah, buku teks yang di beri oleh kerajaan secara percuma pon masih ada pelajar seperti aku yang pinjam- meminjam di kelas sebelah...ahahahahah..
Baru aku terima email dari member aku yang dia ada jumpe satu buku teks agak old-skool laa...time tu pon aku rasa aku sekolah rendah...dalam era 80-an laa....Antara buku yang aku rasa agak rare dan nostalgia ialah seperti buku teks di bawah ni...style 80-an punya...ekekekeke...^^'

Makk aii...cover design buku lama...demm!

Gile tak de header ape ke hal la tetiba je gambar ngan ayat berperenggan

SempOi gile...gambar foto tak de frame....

Tapi walau macam ni punya lesson, sampai sekarang aku masih ingat ucapan selamat pagi kepada cikgu bile time terserempak kat sekolah

Adesss!!Bas sekOlah dulu kaler kOkO/cOklat...memang kakak aku dulu nek bus ni masa dia darjah satu....wakakakka....hengat lagi aku bas macam ni jemput kakak aku depan rOmah

Ini paling sucks kalau nak di ikutkan...cuci tandas ketika kene denda aje...huhuhuhuh...

Drawing dulu²...perghhh...

Korang tengok bus stop dulu²...ade lagi ke sekarang design macam tu??

^^'

Moto pon Honda C70 aje...kira zaman tu sape pakai haibartt la kan...

Ini memang time zaman aku pinjaman buku teks mesti ada cop 'Tidak Boleh di Jual'

Tu la..bile aku tengok email gambar yang di beri, rasa macam rindu plak nak sekolah kann...haa..tu laa..zaman sekolah dulu tak nak belajar rajin²..bile time dah tua bangka baru terkial² nak belajar semula...orang kata, terlajak perahu boleh di undur...kalau terlajak sekolah??sendiri mau hengat!

13 comments:

Intan Maizura Ibrahim said...

uiyooo..mane dpt nih..best kot entry nih..superbbb!!

VIVIAN said...

hahaha memang lawak..klasik..pakai seluar pendek..langsung tak menarik je buku teks lama..

ghost writer said...

itu jugak kenangan aku my pren.masa sekolah rendah terlalu banyak yang aku dah lupa,dengan entry ini sedikit sebanyak mengembalikan ingatan aku.

sangat teratur bukan buku teks zaman tuh..

Cik SHiNJU said...

Wieeeeeeee...ahaha..
mane kwn ko dpt buku lama nih?
X pulang buku teks ekh? :P
honda cup lampu bulat tu..phuyooo..
Mahal skang nih.. :)



Umur ko bape ekh?

Az said...

hehe mana ko dpt pics tuh mario? nostalgic sungguh

Ikah said...

ikah sempat la zaman nie, tapi rasa tahun ikah last kot..ntah tak ingat laaa....tp kan byk betul moral value zmn dedulu kan..sedap & kekdadang kelakau plak rsnya

grOundnUt said...

@Intan Maizura Ibrahim : ahakks...thanks...ni biasa laa..member email...ehehe...^^'

grOundnUt said...

@VIVIAN : Zaman ni layout semua OUT...bukan nak cakap sekarang punye best...tapi dulu² memang classic...^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : Ahaks..betoi²..setuju ngan kata² ko bro..^^'

grOundnUt said...
This comment has been removed by the author.
grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : hampehh je cakap aku tak pulangkan buku teks...hahaha...ni biasa laa..emaill...^^'

grOundnUt said...

@Az : ahakkss...ni zaman bile ni...dapat dari email kawan aku ....^^'

grOundnUt said...

@Ikah : betoi tu..kalau ikutkan balik..buku² ni dulu kacang balut ngan kertas Lilin...masa tu plastik² balut buku mana ada...ekekeke..kelakar je~ ^^'