Nuff²

Tweet

Wednesday, February 9, 2011

Sad But Happy

Di kala orang tengah senyum² simpul terima bonus atau angpow dari boss untuk Chinese New Year, masih lagi ada orang yang bersimpati dengan kehidupan orang lain...aku bukan nak cakap aku ni simpati pada manusia yang punyai tulang 4 kerat je, tapi...lebih sedih lagi melihat si kecil comel yang tak mampu nak buat apa²...
Aku amik keputusan selepas aku pergi klinik veterinar, aku nak jaga si Sappy baik²...agak kesian melihat kerenah si Sappy ni sebab dia tetap aktif macam anak² kucing yang lain...jadi aku pon terpaksa la carikkan makanan yang elok untuk mengubati penyakit dia..aku dapat suggestion dari doc supaya memberi dia wet food buat sementara ni...itu pon sebab dia kecil lagi nak kunyah² makanan yang bentuk biskut...
Once bile aku dah beli, pakat ramai plak keluarga Kitty datang menuntuk hak pemakanan...ambOiihh...macam tak cukup je kan makanan yang aku beri selama ni?mungkin wet food yang aku beri ni agak memikat selera di kalangan Keluarga Kitty..
Bile aku tengok si Sappy ni makan...hmmm...memang agak menyelerakan...mungkin sebab dia kurang ada gigi kan...so makanan lembut adalah yang paling enak untuk kucing yang baru nak tumbuh gigi...
Kalau aku tengok balik dia nye luka, nampak macam bertambah nak baik..cuma makan masa sikit laa..telinga dia kerap garu...tu pasal la masih ada luka yang tak sembuh...

Cindy ler yang pertama nak menjamah makanan Sappy

Letak kan sikit Evo kat dalam bekas makanan Sappy (D.I.Y makers)

Bile tengok luka dia tu...rasa scary kan...huhuhuhuh..

Nikmat dia tak terhingga...makan sampai lebamm...^^'

Makan...jangan tak makan~

Tak peduli plak lensa camera aku tu...mungkin tengah menikmati hidangan yang lazat

Kalau nak ikutkan kandungan dalam Evo Diet Wet Food tu...ia mengandungi carrot yang membantu pemakanan sihat kepada kucing...aku harap Sappy cepat sembuh lah ye...^^'

14 comments:

HaNTwO said...

Kesian Sappy...moga dai cepat sembuh :)

angel said...

harap sappy sembuh dgn cepat..
cindy mcm biasa... stay cute..^^

ghost writer said...

makanan yang baik untuk kucing yang baik...tumbesaran pon baik,kesihatan pun baik..

VIVIAN said...

saye pulak rasa ngilu tgk luka tu..sian sappy..

blackwood susah nak acri kt kuching..sedap tak? heheheh mcm la groundnut pernah rasa eh..haha

Jom Terjah Entri Baru : [my270view]Tag dari AmirFX

Jom Terjah Entri Baru : [Ailurophile]Banyak-banyak tempat..situ jugak tempat tidur

umi_e said...

Harap sappy akan cepat sembuh :)

KiD said...

get well soon sappy.. dont worry be happy..!!!
eat pizza after this sappy..! hehehehee

grOundnUt said...

@HaNTwO : mekaseh bro...doakan² kan yerr~^^

grOundnUt said...

@Angel : Cindy tu gedik kalau ang nak tau...^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : salah satu pakej pemakanan yang baik untuk kucing² yang sakit...formula dan kandungan dalam makanan hendaklah berasaskan kesihatan~^^

grOundnUt said...

@VIVIAN: Actually, Kacang tak pernah rasa BlackWood tu..tapi, untuk pengetahuan Vivian..Blackwood menggemukkan kucing..dorang akan makan mengikut kekerapan sehari dalam 3-4 kali...cuba la carik..mesti ada!
Kacang selalu beli 7.5kg untuk 4 ekor kucing..sekarang dah masuk 5 la..plus si Sappy..^^'

grOundnUt said...

@umi_e : sama² la kita doakan si sappy..sian sangat tengok dia...^^

grOundnUt said...

@KiD : ahaha..pomot pizza kat Sappy nampak..bikin tuannye terliur plak..slurrpp..=9

Ikah said...

nape ngan telinga sapyy tue GN?

grOundnUt said...

@Ikah : huhuhuuh...akibat dia garu, maka terputuskan telinga dia..sebab b4 this dia cedera di tengah Hiway...maybe terkena tayar kereta atau blade of kipas dalam enjin kereta..wallahu'alam~